Vraag & Antwoord

Servers

inlog geschiedenis weergeven??

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Hallo,

  Is het mogelijk om een lijst te voorschijn te halen wat betreft degene die zijn ingelogt (geweest) op de server?

  Oa remote, op een werkstation, via vpn enz.

  - Dus Jantje logt in op het domein via een werkstation. om die en die tijd.

  - Pietje logt in vanuit huis via vpn. om die en die tijd.

  - Dat of dat programma heeft verbinding gemaakt met de server. enz..

  Er wordt gebruik gemaakt van een domein op een windows 2000 server. (met active directory)
 • The keyword is: auditing.

  Het gaat te diep om hier alles over auditing te vertellen, maar er zijn vast wel artikels te vinden op Technet.
 • Auditing kan je inderdaad meer van wat je wilt krijgen, maar als je even nog wil kijken wat er een uur of wat eerder is gebeurd is dat meestal nog wel in de Event logs te vinden. Daar worden veel dingen toch enigsinds gelogd, ook al vaak wat minder duidelijk dan misschien gewenst.
 • In de eventlogs wordt standaard niet bijgehouden welke gebruiker op welke tijden in en uitlogt. Daar moet je toch echt een stukje auditing voor instellen.
 • Maar bij 2003 server staat er wel in wanneer ze bijvoorbeeld requests naar de Exchange server en zo doen, wat de meeste gebruikers vrij snel na het inloggen doen ;)
 • [quote:8d903b9b86="Skyclad"]Maar bij 2003 server staat er wel in wanneer ze bijvoorbeeld requests naar de Exchange server en zo doen, wat de meeste gebruikers vrij snel na het inloggen doen ;)[/quote:8d903b9b86]
  Inderdaad Auditing :lol:
 • [quote:706356f32f="sjouken"][quote:706356f32f="Skyclad"]Maar bij 2003 server staat er wel in wanneer ze bijvoorbeeld requests naar de Exchange server en zo doen, wat de meeste gebruikers vrij snel na het inloggen doen ;)[/quote:706356f32f]
  Inderdaad Auditing :lol:[/quote:706356f32f]

  Hmm, kan me niet herinneren dat we alle Exchange interacties ook bij het Auditing toe hebben gevoegd… Was wel opgevallen dat dat allemaal in de lijst stond bij de logs :)
 • helaas, geen windows 2003 server.

  Maakt het nog uit of het een adv. server is of niet?? (is het namelijk niet..)

  Auditing staat trouwens niet omschreven in de help (F1), op de windows site echter weer wel… kan het dan zijn dat het niet ondersteund wordt in de versie die we hebben?
 • Auditing is aanwezig in alle Windows-versies die gebaseerd zijn op NT, dus ook vast en zeker jullie server.

  Maar bij 2003 server staat er wel in wanneer ze bijvoorbeeld requests naar de Exchange server en zo doen, wat de meeste gebruikers vrij snel na het inloggen doen
  Dit is dus nog steeds geen zekerheid dat alle inlogpogingen daadwerkelijk gelogd worden. Wat nou als er geen Exchange-server aanwezig is? Wat nou als je wil weten hoeveel inlogpogingen mislukken? En wat nou als gebruikers geen Outlook opstarten?

  Je zal toch echt auditing moeten gebruiken als je exact wil weten welke gebruikersnaam op welke tijden inlogt op het netwerk.
 • en wat is de vernederlandse naam van auditing?

  Omdat het niet wordt omschreven in de F1 help van windows…
 • De nederlandse term is 'Controlebeleid'.
 • [quote:127be6dc7e="Leo S"]De nederlandse term is 'Controlebeleid'.[/quote:127be6dc7e]
  Wat een vertaalburo. :roll:
  Ben blij ik heb NT2 gehaald en alleen Engelstalige MS in bezit hebt :P
 • Bedankt. . .

  Soms is het makkelijk dat het de nederlandse versie is, maar als je wat opzoekt is het altijd in het engels… en probeer dat maar eens te vinden.
 • Zo kun je in Windows-domeinen een en ander met group policy doen. Je kan hierin ook een volgorde aangeven waarin de verschillende policies verwerkt moeten worden. In een engelse Windows staat er dan ook een kolommetje 'order'. Drie keer raden hoe dit in het nederlands vertaald is…. Juist, 'bestellen'…. Ik wist ff niet wat ze daarmee bedoelden toen ik het voor het eerst zag, later bedacht ik me dat je ook nog een engels werkwoord 'order' hebt, wat dus 'bestellen' betekent…
 • [offtopic]
  Judge: "Order in the courtroom!"
  Kelly Bundy: "I'll have a cheeseburger!"

  Nog weer andere order…
  [/offtopic]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.