Vraag & Antwoord

Servers

IDE schrijven.

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo even een vraagje. Is het mogelijk om IDE schrijven aan elkaar te koppelen en zo 1 volume te vormen. En is het ook mogelijk om IDE schrijven zo te schakelen dat als er 1 uitvalt de gegevens nog op de andere schrijven staat.

  gr. stefan
 • Zie http://www.weethet.nl/dutch/hardware_raid.php voor informatie over RAID.
 • [quote:ba2b3760de="JBS"]Zie http://www.weethet.nl/dutch/hardware_raid.php voor informatie over RAID.[/quote:ba2b3760de] Bedankt dat is een duidelijke uitleg alleen staat er niet hoe het inzijn werkt gaat en hoe je het installeerd.. Dus graag hier wat meer uitleg over?!
  Alvast bedankt.

  gr. stefan
 • [quote:7e5592fefc="crazyme"]Hallo even een vraagje. Is het mogelijk om IDE schrijven aan elkaar te koppelen en zo 1 volume te vormen. En is het ook mogelijk om IDE schrijven zo te schakelen dat als er 1 uitvalt de gegevens nog op de andere schrijven staat.

  gr. stefan[/quote:7e5592fefc]
  Dat zal dus nooit kunnen. Je kan hooguit een mirror maken. Hierna moet je natuurlijk wel zorgen dat je op die andere schijf je shares en schrijfbeveiligingen ingesteld heb.
  Als het een bootdisk is moet je zorgen dat je mbv een opstartflop kan opstarten met de andere disk, dit omdat de "boot.ini" een andere instelling zal hebben.
 • Er zijn ook RAID-controllers voor IDE-schijven waarmee je ook RAID5-volumes en stripe-sets aan kan maken.
 • gigabyte heeft bijv. veel mobo´s met raid voor ide

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.