Vraag & Antwoord

Servers

problemen instellen exchange en windows 2003 server

Anoniem
Getyours
7 antwoorden
 • Ik heb klein probleemje ik wil met een xp home (laptop) een gedeelde agenda inkijken op een client met xp prof in een domein maar krijg de melding dat hij de agenda niet kan vinden

  Windows 2003 server + exch 2003 +AD

  tevens op een XP prof client kan ik mij icoontjes op mijn bureaublad niet verwijderen deze komen na inloggen weer terug wat kan hier de oorzaak van zijn
 • Oke het lijkt er op dat je met XP home niet veel kan instellen in combinatie met een domein.

  Met Xp pro kan ik alle ingestelde agenda inzien met home werk het niet het rare is dat ik bij het instaleren van mij home versie wel de vraag krijg of ik mijn pc wil toevoegen aan een domein……?
 • [quote:cdaad90758="Getyours"]Oke het lijkt er op dat je met XP home niet veel kan instellen in combinatie met een domein.

  Met Xp pro kan ik alle ingestelde agenda inzien met home werk het niet het rare is dat ik bij het instaleren van mij home versie wel de vraag krijg of ik mijn pc wil toevoegen aan een domein……?[/quote:cdaad90758]
  XP home kan niet aanmelden in een domein, dit is het voornaamste verschil tussen home en rpo, lijkt me dan ook sterk dat je die melding hebt gehad.
 • Lezen is soms moeilijk voor sommigen

  bij een nieuwe installatie van winXp krijg ik de vraag of ik de netwerk group of het domein wil opgeven waar toe mijn compter behoord…..?

  Geef of antwoord op wat ik vraag, ga anders iemand anders onderuit proberen te halen.

  Als ik op een forum kom probeer ik of iemand te helpen of iets te leren commentaar sta ik niet op te wachten
 • [quote:8a5db6edba="Getyours"]Lezen is soms moeilijk voor sommigen

  bij een nieuwe installatie van winXp krijg ik de vraag of ik de netwerk group of het domein wil opgeven waar toe mijn compter behoord…..?
  [/quote:8a5db6edba]

  Inderdaad is lezen soms moeilijk. Venzent heeft wel gelijk. Een computer met XP Home kan geen lid worden van een domein. Er staat ook netwerk groep OF domein. Het zal wel zo zijn dat de jongens van MS dezelfde netwerkwizard gebruiken voor XP Home en Pro.
  Voor een Home installatie zul je dus alleen een werkgroep-naam kunnen invullen.

  Wat betreft je oorspronkelijke vraag: ik neem aan dat de te delen agenda op beide machines Outlook gebruikt? Je kan dan volgens mij voor de gebruiker op je XP Home systeem een account maken in Exchange server. Bij de agenda die je wil delen geef je vervolgens aan dat deze gebruiker toegang heeft tot die agenda.
  Op je Home systeem stel je Outlook dan zodanig dat deze zijn mail ophaalt van de Exchange server. Je computer hoeft namelijk geen domeinlid te zijn om verbinding te kunnen maken met de Exchange server.

  Vraag twee: heb je misschien roaming profiles (zwervende profielen) ingesteld? Dan wordt nl je complete profiel (bureaublad, instellingen, etc) op de server opgeslagen. Bij inloggen wordt alles in je lokale profiel gekopieerd. Dus ook de icoontjes die je lokaal hebt verwijderd.
  Gooi het profiel op de server eens weg en log daarna uit op de client. Je profiel wordt dan "schoon" weggeschreven op de server.
  Waar dat gebeurt, weet ik niet, moet je even opzoeken in de help.
 • Roaming profiles zijn alleen te gebruiken op PC's die lid zijn van het domein. Zoals hierboven al een paar keer genoemd is, kunnen XP Home computers niet lid worden van een domein, dus is het gebruik van roaming profiles uitgesloten.
 • [quote:3e8e91cfd3="Leo S"]Roaming profiles zijn alleen te gebruiken op PC's die lid zijn van het domein. Zoals hierboven al een paar keer genoemd is, kunnen XP Home computers niet lid worden van een domein, dus is het gebruik van roaming profiles uitgesloten.[/quote:3e8e91cfd3]

  Deze opmerking had betrekking op deze vraag:
  [quote:3e8e91cfd3]tevens op een XP prof client kan ik mij icoontjes op mijn bureaublad niet verwijderen deze komen na inloggen weer terug wat kan hier de oorzaak van zijn[/quote:3e8e91cfd3]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.