Vraag & Antwoord

Servers

Windows Server 2003 mail ontvangen

Anoniem
Leo S
2 antwoorden
 • Ik heb het volgende probleem….

  Ik heb een Windows Server 2003 draaien met NAT (Via Routing and Access). IK heb ook een hostingnaam en een Merak emailserver. Nu is het probleem dan is wel kan verzenden maar niet kan ontvangen. Ik heb gedacht dat het aan Merak lag maar dit is niet het geval omdat ik het ook met Exchange, Domino en Kerio heb geprobeerd maar allen hetzelfde geval.

  Het lijkt dat mijn machine niet te pingen is dus dat is daarom niks ontvang. Ik heb al gekeken in de Firewall settings binnen RRAS maar mocht niet baten.

  Het volgende heb onder deze Windows Server 2003 draaien:
  -Active Directory
  -DNS
  -DHCP
  -RRAS
  -Terminal Server
  -IIS


  Heeft iemand dit probleem ook of heeft iemand een oplossing.
  Ik hoor graag van jullie.
 • Alleen kijken naar de firewall instellingen is vaak niet voldoende. Staat poort 25 open? Dit is de poort waar SMTP-verkeer op binnenkomt. Een goede manier om dat te testen is door middel van een online port-scan. Ga maar eens naar http://grc.com en kies daar voor Shields-Up. Als je hier dan een scan uitvoert op de "common ports" kun je zien welke gangbare poorten allemaal open staan.

  Heb je in je firewall poort 25 wel open staan, maar zie je hem bij GRC als 'stealth' of 'closed' dan is denk ik je provider de boosdoener. Veel providers blokkeren namelijk poort 25 naar hun abonnee's toe.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.