Vraag & Antwoord

Servers

VPN

Anoniem
Edmond Varwijk
7 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Wie weet wat van VPN verbindingen af?

  Ik heb op mijn PC een VPN verbinding (inkomend) geaciveerd. Ook staat hierop een FTP server.

  Bij ons op het werk kan ik dan met een bestandje TSC.exe (Terminal Server client) het bureaublad overnemen. dit is handig om instellingen van de FTP-server te wijzigen/in te stellen.

  Als ik dat wil proberen binnen het netwerk, krijg ik een melding dat de server bezet is. Aangezien ik niet vanaf buiten inbel hoef ik volgens mij niet eerst een verbinding/tunnel te maken. Maar zou het mogelijk moeten zijn rechtstreeks vanuit dit programma'tje het bureaublad over te kunnen nemen. Als ik dat doe krijg ik de foutmelding.

  Weet iemand hoe ik op deze manier het bureaublad kan overnemen, dan hoef ik namelijk niet meer iedere keer de stekkers van het beeldscherm en de toetsenbord te wijzigen (dit i.v.m. FTP)

  Bij voorbaat dank voor jullie hulp!

  Groetjes,
  Gerrit

  p.s. in computertotaal van februari dit jaar stond een hele uitleg. Ik heb ook een Tomson modem van KPN en de instellingen met telnet heb ik aangepast.
 • Je zult [b:1818bf7de4]wel[/b:1818bf7de4] eerst een verbinding/tunnel moeten maken.
 • Hallo allemaal,

  Mijn computer thuis wil ik ook graag op het werk en overal kunnen benaderen. Nu heb ik een VPN verbinding opgezet, maar deze doet het niet.
  Onderstaande handleiding heb ik gebruikt:
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/856814
  en de routerinstellingen heb ik aangepast conform computertotaal van februari. Ik heb n.l. de standaard modem van KPN Speedtouch 510.

  HermanH: Als ik voor intern eerst een tunnel moet maken, welk ip-adres moet ik dan opgeven? Het intern adres 10.0.0.151 of extern 84.87.enz.?

  Momenteel zit ik op het werk, als ik dan een tunnel wil maken krijg ik een foutcode 721: De externe computer reageert niet.

  Hopelijk kunnen jullie me helpen.
  Bij voorbaat dank en groetjes,
  Gerrit 8)
 • Volgens mij schets je hierboven 2 problemen.
  Ter eerste je kunt niet met RDP een connectie maken na 1 van je computer binnen je eigen netwerk.
  Ten tweede lukt het opzetten van een VPN verbinding niet.

  Voor het eerste probleem… Voor mijn beeld je hebt twee computer in je netwerk. Kun je vanaf bijde computer de andere computer niet benaderen?
  Ik neem voor het gemak even aan dat je 2000 of XP hebt. Staat er op deze cliets wel die optie aan dat je via RDP de computer kunt overnemen? Heeft de user waarmee je connect wel de rechten om te connecten na die server. Staat er een Firewall aan op een van die computer? Check eerst die dingen even. En je kunt altijd nog even voor de Zekerheid RDP opnieuw installeren.

  Voor het tweede probleem. Kun je wel vanaf je werk je thuis ip adres pingen? en hoe staat je firewall configureerd?

  succes… ik hoor het wel..

  gr
  chill…. :)
 • Hoi chill,

  Hierbij een situatieschets.
  De server is een P 650 met windows 2000 prof.
  Hierop is nog geen firewall/virusscanner geïnstalleerd.

  De tweede PC is een vrij nieuwe PC met Windows XP prof.
  De firewall heb ik hiervan uitgeschakeld (als alles werkt, wil ik deze weer activeren). Tijdens de inbelpogingen heb ik de antivirus (Symantec systemworks) tijdelijk uitgeschakeld.

  Het lijkt me niet onwaarschijnlijk dat RDP niet is geïnstalleerd. Dit ben ik niet tijdens de installatie tegen gekomen. Hoe kan ik dat aanzetten/installeren? Doe ik dat d.m.v. http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/tools/rdclientdl.mspx

  hoe kan ik pingen? ping 10.0.0.156? of moet ik het extern adres gebruiken?

  Bedankt voor je reactie! :D
 • oke eerst even voor intern RDP.

  Op XP is RDP wel meegeinstalleerd denk ik… maar je kunt het voor de zekerheid over opnieuw installeren vanaf de microsoft site…

  En probeer je de server op Ip te benandere of op de naam? (met RDP)….
 • In W2000 wordt dat inderdaad NIET standaard geïnstalleerd.
  Moet je los erbij zetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.