Vraag & Antwoord

Servers

Nieuwe OS installatie via RIS hoe booten vanaf usbstick

Anoniem
bosjvd
5 antwoorden
 • via x:\RemoteInstall\Admin\i386\rbfg.exe is het mogenlijk om een installatie disk te maken maar hoe los je dit nu op als je geen disk drives meer heb .

  Ik kan alleen via mem. kaartjes en usb sticks een floppy simuleren maar het programma schrijft alleen naar diskettes zijn hier nog andere programma's voor.

  Booten via het netwerk werk op de een of andere manier niet
  of mijn netwerk kaarten zijn hier niet mee compatible?
 • die diskette stelt je niet in de mogelijkheid om van diskette te boten. het zet alleen een soort config file op je diskette.


  kijk of je bij het booten op F10 kan drukken zodat je je netwerk kaart kan instellen. vergeet ook niet om in de bios booten van lan aan te zetten. tevens moet je ook een DHCP server ingesteld hebben
 • Zover ik heb gelezen is het weldegenlijk een bootdisk de vraag hoe verwerk ik dit op een stik of memorykaart.

  Het lijkt mij een logische zaak dat als je vanaf een netwerkkaart wilt booten dat je dit in je bios goed instelt en anders op F8 druk tijden het opstarten
 • Het is inderdaad een bootdisk. Echter werkt hij maar met een beperkt aantal netwerkkaarten. Over het algemeen werkt hij goed met 3com netwerk kaarten.

  Alle nieuwe PC's moet je kunnen installeren via PXE (Netwerk). Meestal moet je dan bij het booten op F12 drukken, als dit natuurlijk in het BIOS is ingeschakeld.
 • Ja heb mijn fout al ondekt had bij

  "Do not respond to unknown client computers" een vinkje gezet

  Nu ben ik bezig een antwoord bestand te maken met een tooltje uit WinXP

  kan je hier ook programma's als office etc in meenemen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.