Vraag & Antwoord

Servers

Aanloggen op Windows 2003 server

Anoniem
Young Crazy Fool
2 antwoorden
  • Ik heb het volgende probleem: Ik heb een Windows 2003 server staan met een domeincontroller. Twee pc's zijn opgenomen in het domein (laptop en desktop). Ik heb een account aangemaakt in de active directory met een map die bij het aanloggen gemapt wordt als netwerkschijf waarop de documenten van de user komen. Allemaal ok, maar het enige probleem is bij het aanloggen. Dit duurt ongeveer 10 minuten en daarna is alles ok, maar 10 minuten vind ik toch behoorlijk lang. Waaraan zou dit kunnen liggen? De specs van de server zijn PIII 766Mhz 512MB ram.
  • Dit ligt voor 99% zeker aan je DNS-instellingen. Als het goed is heb je op je domaincontroller een DNS-zone met dezelfde naam als je domein. In Active Directory is het zo, dat hier een aantal DNS-records in opgenomen worden die de rest van je netwerk vertellen waar bepaalde services gevonden kunnen worden.

    Als je nu op je PC's niet het IP-adres van je domain controller als primaire DNS hebt ingesteld, blijft deze PC zoeken naar de services die hij nodig heeft om in te loggen. Dit kan een hele tijd duren. In jouw geval dus tien minuten. Je zal zien dat als je je domain controller als primaire DNS-server gebruikt (liefst ook de enige DNS-server), het inloggen een stuk sneller gaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.