Vraag & Antwoord

Servers

Welke linux distro voor server ?

Anoniem
gido-e
4 antwoorden
 • Ik heb een PII 333 mhz met 280mb geheugen en 4x9.1gb scsi.
  momenteel heb ik er clarkconnect op draaien, maar ik vind dit te weinig mogelijkheden hebben, als het kan wil ik de server via remote desktop besturen.

  Clarkconnect is op zich prima, maar ik vind dat het installeren van nieuwe programma's e.d te moeilijk gaat, een GUI zou ik handiger vinden.
  Ook wil CC3.0 maar niet geinstalleerd worden op de server, als ik de cd erin stop loopt de installatie vast op het moment dat er bestanden gekopieerd moeten worden, al 3 verschillende cd's geprobeert, geen resultaat… CC2.2 herinstalleren ging zonder problemen…

  Maar terug naar mijn vraag, welke linux distributie raden jullie aan om te installeren op mijn box? Hij moet het volgende kunnen:

  FTP Server
  Web Server
  PHP5, MySQL
  Mail Server
  File Server

  en over dat remote desktop, ik heb hier nog nooit mee gewerkt op een linux box(alleen WinSCP, Java Command line. Niet grafisch), welk programma moet ik dan gebruiken ?
 • Ik heb momenteel ook CC 2.2 draaien en ben bezig zelf een server te installeren. Wil ook meer mogelijkheden.
  Heb zelf voor debian gekozen. Heb er goeie ervaringen mee en het Apt-get systeem werkt prima om programma's te installeren.

  Voor een remote desktop kun je Xvncserver gebruiken. Je kan dan met een VNCviewer en ook je browser connecten op je Xsessie op de server. Draai er een lichte windowmanager als Fluxbox op en klaar.
 • Tip:
  kijk op het Linux-forum hiero.
  Ook al gaat je vraag over servers; de echte kennis erover vind je op het linuxforum!
  Met "zoeken" en de sticky kom je een heel eind!
  Succes!
 • wellicht een wat oude topic, maar war dacht je van CentOS?

  dat is een kloon van RHEL.. geheel gratis te downloaden

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.