Vraag & Antwoord

Servers

Welk OS voor server?

Anoniem
Mehmet
3 antwoorden
 • Ik heb een P3-550 PC met 320 MB RAM en een 80 GB harde schijf.

  Deze wil ik gaan gebruiken als (web)server.

  Als ik deze server installeer met Windows, moet dat dan de Professional of de server versie zijn?

  Heel misschien ga ik (op een andere HD) eens experimenteren met clarkconnect. Alleen zit ik dan met het overzetten van een bestaande website met een MySQL database…dat wordt een uitdaging, want ik heb nog bijna geen Linux ervaring…
 • Wat voor webserver wordt het? Een 'echte' (dus voor iedereen toegankelijk) of een intranet server? Is het voor een bedrijf? In het laatste geval ben je wellicht beter af met een Service contract dat je afsluit met een gespecialiseerd ICT bedrijf, zeker als het om complexe structuren gaat. Is het echt alleen maar voor privégebruik kun je ook kiezen voor Linux vanaf het begin, met bv Suse, Fedora of Debian. Deze 3 zijn het eenvoudigst te installeren voor beginners. Suse en Fedora doen niet voor elkaar onder, Debian heeft de reputatie (m.i. terecht) om iets stabieler en veiliger te zijn. Toch zijn de verschillen niet groot. Andere distro's als Mandrake, Knoppix en Ubuntu richten zich vnl op de Desktop en duidelijk minder op de servermarkt.

  Groet, M.V. Wesstein
 • Ik wil in ieder geval mijn eigen website(s) erop hosten, ook voor de buitenwereld. Dit omdat extern hosten voor privé gebruik te duur is. En ik gebruik PHP/MySQL en dat heeft ook niet ieder hosting-provider en als ze het al hebben moet je daar ook voor betalen.

  En verder wil ik de server gebruiken als file- en FTP-server.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.