Vraag & Antwoord

Servers

Welk ip adres

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik ben bezig met het configureren van mijn dns in windows server 2003. Ik moet bij het toevoegen van een A record een ip adres invullen. Is dat het ip adres wat ik gebruik wanneer ik op internet kom of is dat het interne ip adres van mijn server in het interne netwerk??
 • Je vult het IP adres in wat je van de provider hebt gekregen. Tenminste, als je een statisch IP-adres hebt gehad. Heeft je provider alleen dynamische IP-adressen zul je verder moeten zoeken naar een progje dat die wijzigingen bijhoudt (die zijn er, kan er alleen ff niet op komen ;)) Succes!

  Groet, M.V. Wesstein
 • A-records heb je nodig voor naamresolutie op een netwerk. Een A-record doet niets anders als het koppelen van een IP-adres een aan hostnaam (forward lookup), of andersom (reverse lookup).

  Wat probeer je precies te doen? Waar heb je dat A-record voor nodig? Als je server namelijk een domain controller is en je deelt IP-adressen uit middels dhcp op je server, dan kun je je dns zodanig instellen dat deze dynamic updates accepteert. De PC's in je netwerk registreren dan hun hostnaam als A-record op jouw DNS-server.
 • Ik geloof dat ik nog veel moet leren :)

  Ik heb een howto gedaan van Tweakers.net. Daarin zeiden zij mij om
  een A record toe te voegen. Toen ik de testen deed in de properties box van de DNS werkte zij beiden goed.

  Moet je nu DHCP [b:3bc5e0c662]of[/b:3bc5e0c662] DNS gebruiken [b:3bc5e0c662]of[/b:3bc5e0c662] kan het allebei??
 • Als je server een domain controller is, is het zeer aan te bevelen om DNS, DHCP en WINS te draaien. Op die manier heb je een optimale situatie voor wat betreft naamresolutie op je netwerk.

  Welke how-to heb je gevolgd en voor welk doel was deze? Misschien krijg ik dan een idee van wat je eigenlijk probeert te doen.
 • Het waren de volgende HOWTO's:

  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/733582/last

  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/816765

  ik probeer mij gewoon wat meer te verdiepen in Windows Server 2003 Web Edition. hoe dat allemaal werkt enzo. Wat ik precies doe maakt mij niet zoveel uit, eigenlijk gewoon het mezelf eigen maken. Dus ben toen alle HOWTO's van tweakers gaan proberen. En dan heb je natuurlijk de nodige vragen. Maar mijn uiteindelijke doel is om met Windows Server 2003 Web Edition en SQL 2000 mijn eigen website te hosten en natuurlijk mail en ftp.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.