Vraag & Antwoord

Servers

Active directory na een crash

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Op een basisschool is een server volledig gecrasht, er moest zelfs een ander komen. nu heb ik deze opnieuw geinstalleerd met active directory want dat was de vorige server ook. maar nu willen de windows xp pc's niet meer inloggen op het domein terwijl die precies het zelfde is als de vorige. ik heb ook de computer namen in de container "computers"in active directory gegooid maar dit hielp ook niks.

  weet iemand hoe ik dit allemaal weer recht kan krijgen? ben zelf al wat aan het zoeken geweest maar kon er weinig over vinden  bvd
 • Al eens naar de DNS instellingen gekeken?

  En wat was de rol van de gecrashte server, een domain cotroller? Was het de enige DC in het netwerk? Zo nee, hoe staat het met de FSMO rollen?
 • ja dat was een domain controller en de enige in het netwerk. ik kan helemaal niet inloggen op het domein, met geen enkel account. het domein kan niet worden gevonden zegt ie dan.
 • Probeer eens om de pc's lid te maken van een werkgroep (dus ze uit het domein halen) en ze dan opnieuw lid te maken van het (nieuwe) domein.
 • dit was ik van plan te proberen maar ben bang data kwijt te raken. is dit het geval?
  of is er een handeling waarmee de clients niet meer moeilijk doen?
 • Volgens mij is het alleen een soort registerinstelling die aangeeft of je lid bent van een domein of niet.
  Gegevens zul je hier niet door kwijtraken.

  Maar ik ben zelf niet zo thuis in servers en domeinen, dus ik hoop dat er een pro een echt goed antwoord kan geven.. :oops:
 • er blijft wel wat bewaard maar er wordt gewoon een nieuw account op de pc aangemaakt wat niet de bedoeling is.
 • In een domein worden alle accounts bijgehouden door zogenaamde SID's. Dit geldt voor zowel de user-, als de computeraccounts (in een domein hebben de PC's ook een account). Deze SID's zijn reeksen getallen waarmee een user of computer geidentificeerd wordt. Deze SID's zijn uniek, zo uniek dat ze nooit hetzelfde zullen zijn als ze op een of andere manier opnieuw aangemaakt worden. Je kan dus niet inloggen omdat de computer in feite niet lid is van het domein (de SID op de computer komt niet overeen met een SID in de Active Directory database).

  Je kan inderdaad wel alle computers opnieuw lid maken van het domein en dan kun je weer inloggen. Echter, je zit dan wel weer met het feit dat de SID's van de user-accounts ook gewijzigd zijn. Dit houdt weer in dat als je nu inlogt als gebruiker, je een nieuw gebruikersprofiel krijgt. Het profiel van een gebruiker hangt namelijk ook aan zijn SID vast.

  Wat je eigenlijk had moeten doen is een authoritative restore van Active Directory met behulp van je backup. Meer informatie over het maken van backups en het restoren van Active Directory vind je hier. Als je geen backup hebt gemaakt van Active Directory (onderdeel van de system state van een domain controller), heb je een probleem. Je zal dan iedere computer opnieuw moeten aanmelden op het domein en voor iedere gebruiker weer opnieuw zijn profiel in moeten stellen.
 • ik heb de computer's weer aangemeld op het domein. en de bestanden van de account's maar weer terug gekopieerd. koste wat extra tijd maar alles werkt weer!

  Bedankt allemaal!
 • Ik begrijp nu dus dat je geen backup had van de system state? Wordt het dan niet eens tijd dat je die ook maakt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.