Vraag & Antwoord

Servers

Alcatel Speedtouch Home

Anoniem
None
13 antwoorden
 • geachte lezers

  Ik heb van een vriend Alcatel speedtouch home gekregen voor een server.
  Op het server draait Windows server 2003 sbs met DHCP server met 2 nic op 1e nic modem 2nic switch.

  Als ik het modem aansluit kan ik hem niet benaderen en geeft de ip adres 169.*.*.* (dus geen dhcp server gevonden) Ik kan hem ook niet via Web interface benaderen. Als ik via www.speedtouch.nl software download krijg ik de melding dat de modem niet is verbonden, terwijl op de server pc staat verbonden met 10mbit en ip 169..*.*.*. :-?

  kan iemand mij helpen?

  het gaat om deze modem:

  [img:8c0795b902]http://image.pcnomad.com/products/db/alcatel_speed.jpg[/img:8c0795b902]
 • Ik heb dat modem ook. Er zit daar geen routerfunctie in. Dus je zult wel de software van KPN moeten installeren om het werkend te krijgen. Dat je hem niet kan benaderen heeft overigens niks met die software te maken. Branden de LEDjes van het modem? Ook het LEDje aan de achterzijde? Waar dus de UTP-kabel ingaat?
 • Het lampje op de netwerk kaart brand en achter et modem ook. Het Lan lampje knippert om de 5 sec ofzo.

  Ik heb het met een corsscabel geprobeert en ook met een Straight cat 5 kabel.

  Zou het ook aan de software liggen ? kun je mij een link geven waar ik de software kan downloaden of kan je een iso voor mij maken ?
 • moet je een vast ip adres instellen om evt bij dat modem te komen
 • [quote:eb124b0660="Speedfight"]moet je een vast ip adres instellen om evt bij dat modem te komen[/quote:eb124b0660]

  Heb ik ook al gprobeert
 • Je zegt dat je een Small Business Server draait. Heb je ook ISA-server geinstalleerd? Zo ja, zul je die eerst ff moeten uitschakelen (de services stopzetten is voldoende) anders kan de configuratiesoftware je modem inderdaad niet vinden.

  Overigens raad ik het altijd af om ISA-server mee te installeren op een small business server, maar dat is een heel ander verhaal.
 • [quote:ec010f3874="Leo S"]Je zegt dat je een Small Business Server draait. Heb je ook ISA-server geinstalleerd? Zo ja, zul je die eerst ff moeten uitschakelen (de services stopzetten is voldoende) anders kan de configuratiesoftware je modem inderdaad niet vinden.

  Overigens raad ik het altijd af om ISA-server mee te installeren op een small business server, maar dat is een heel ander verhaal.[/quote:ec010f3874]

  Neen er draait nog geen ISA server. In windows Server 2003 sbs premuim heb je ISA server. Waarom raad je isa server af ? welke software firewall kan ik dan gebruiken ?

  Wat ik raad vind ik heb de modem aangesloten op een van de client daar kreeg ik ook een 169.*.*.*.
 • [quote:886a4d4031="Speedfight"]moet je een vast ip adres instellen om evt bij dat modem te komen[/quote:886a4d4031]

  Probeer eens met het vaste IP 10.0.0.150.
  Software kun je hier vinden: http://www.kpnadsl.nl/support/downloads-sthome.html
  Gebruik deze software alleen maar als je ADSL hebt via KPN. Op die pagina bij Setup staat software om een internetverbinding te realiseren. Verder naar onder zie je de nieuwste firmware voor het modem en een configuratiefile. Met die configuratiefile worden automatisch alle instellingen die nodig zijn voor mxstream in je modem gezet.
 • Maar we hebben daar geen MXstream maar planet. Plannet is toch ook van MXstream ? want we hebben een MXstream handleiding gekregen bij het usb speedtouch modem.
 • [quote:75820f06bd="Mehmet"]Neen er draait nog geen ISA server. In windows Server 2003 sbs premuim heb je ISA server. Waarom raad je isa server af ?[/quote:75820f06bd]
  Het is niet zo dat ik ISA server afraad, integendeel, ik vind het nog steeds de beste proxy/firewall die er bestaat en heb het zelf thuis ook draaien. Ik vind alleen dat je het niet moet installeren op een small business server, die ook nog eens Exchange-server, SQL-server, file-server en domain controller is. Het geeft mij persoonlijk niet echt een veilig idee als al deze services op een firewall-computer draaien.
 • [quote:d95df0945a="Mehmet"]Maar we hebben daar geen MXstream maar planet. Plannet is toch ook van MXstream ? want we hebben een MXstream handleiding gekregen bij het usb speedtouch modem.[/quote:d95df0945a]

  Mxstream is de productnaam van ADSL via KPN + andere provider naar keuze (in jouw geval is die andere provider dus Planet). Net zoals de naam Chello dat is voor kabelinternet via UPC. Je kan dus gewoon die bestanden gebruiken op de site die ik al eerder aangaf. Werkt het trouwens wel met 10.0.0.150? Suc6 ermee :wink:.
 • [quote:d2378e4291="roy_startpag"][quote:d2378e4291="Mehmet"]Maar we hebben daar geen MXstream maar planet. Plannet is toch ook van MXstream ? want we hebben een MXstream handleiding gekregen bij het usb speedtouch modem.[/quote:d2378e4291]

  Mxstream is de productnaam van ADSL via KPN + andere provider naar keuze (in jouw geval is die andere provider dus Planet). Net zoals de naam Chello dat is voor kabelinternet via UPC. Je kan dus gewoon die bestanden gebruiken op de site die ik al eerder aangaf. Werkt het trouwens wel met 10.0.0.150? Suc6 ermee :wink:.[/quote:d2378e4291]

  Nee het werk niet, Momenteel draait er nog GEEN firewall software. Ik heb de NIC een vaste IP adress gegeven 10.0.0.150 en een subnetmasker van 255.0.0.0. Modem en PC gereset en wil niet werken. Kan de modem ook niet benaderen op http://10.0.0.150
 • Modem moet je ook benaderen via 10.0.0.138. 10.0.0.150 is alleen het IP voor je netwerkkaart. En verander dat Subnetmask maar eens naar 255.255.255.0. Pingen naar de ip-adressen van het modem en naar de eigen netwerkkaart lukt dat wel?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.