Vraag & Antwoord

Servers

groepsbeleid

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik heb 2 vragen over het group policy,

  1 als ik deze heb ingesteld heb ik er ook op de server last van,dit wil ik dus niet wie weet hoe ik dat verander.

  2 als ik dan als administrator op een clientpc aanmeld zou ik het fijn vinden dat ik geen last van de policy heb,gezien ik heel wat heb uitgezet hierin.

  Alvast bedankt voor jullie medeleven.
 • Je maakt een groep aan waarop de policy van toepassing is. Je moet er voor zorgen dat de administrator account geen deel uitmaakt dan die groep. Of denk ik nu te simpel?
 • Group Policy link je aan een OU binnen Active Directory. Het gedeelte 'Computer Configuration' binnen deze GPO is van toepassing op alle computeraccounts binnen de OU en het gedeelte 'User Configuration' is van toepassing op alle useraccounts binnen de OU.

  Als je nu je Group Policy linkt aan een OU waar alleen maar normale useraccounts in zitten en/of alleen maar normale computeraccounts hebben je servers en administratoraccounts geen last van Group Policy.
 • dus als ik het goed begrijp moet ik een nieuwe map aanmaken? Nu staat allen de server erin.

  Ik heb een nieuwe gemaakt,daarin de administrator met een andere policy nu op de server is het inderdaad goed. Moet ik het beleidovername nu ook aanvinken?bij de policy?
 • Iedere situatie is weer anders. Het is dus niet zo op afstand te zeggen wat je wel en niet aan moet vinken. Ik zou zeggen: speel eens wat met de verschillende instellingen. Je kan ook een goed boek aanschaffen over deze materie. Er zit echt veel te veel in om dat hier allemaal uit te leggen.
 • Deze heb ik toevallig net binnen,het is intussen gelukt heb intussen een ou gemaakt voor de administrator met andere policy.

  Ik zal het boek eens goed doorspitten.

  In ieder geval bedankt Leo voor je moeite.

  :wink:
 • Je kan trouwens ook group policies alleen op bepaalde gebruikers/computer - groepen toe laten passen, ook al staan alle gebruikers/groepen in dezelfde OU. Je moet dan alleen de gewenste groep bij de machtigingen van de betreffende grouppolicy "groepbeleid toepassen" rechten geven.

  Ik maak hier gebruik van om te bepalen op welke computers welke software geinstalleerd wordt.
 • Nu ben ik geen expert maar ik kan me niet voorstellen dat je server last heeft van Group policies. De server reageerd toch alleen op Domain Controller Policies? :-?
 • Ik had het beleid op de server gezet voor de werkstations,dus de heb je als administrator er ook last van.
 • Een server past group policies wel degelijk toe. Sterker nog de default domain policy die jij waarschijnlijk bedoelt is een group policy.

  Je moet je servers goed afschermen door ze in een aparte OU te zetten. Indien nodig kun je nog policies van daarboven blokken.

  Het kan trouwens handig zijn om gp's op een server toe te passen. Denk bv eens aan een terminal server. Die kun je op die manier compleet dicht spijkeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.