Vraag & Antwoord

Servers

VPN verbinding met vriend aanleggen

Anoniem
AtiR9700
3 antwoorden
 • Hallo,

  Allereerst ben ik een echte beginneling wat betreft servers. Door de bomen zie ik het bos niet meer met de zoekfunctie. Ik heb hier thuis het netwerk aangelegd, maar dat is nu ook weer niet zo moeilijk. Mijn pa heeft met zijn kantoor een VPN verbinding. Hij kan overal inloggen op de zaak als hij dus zo'n verbinding instelt.

  Nu wil ik dat thuis ook instellen, maar op mijn vaders kantoor heeft zo'n computerbedrijf alles geinstalleerd en ingesteld; ik ben op mezelf aangewezen. Ik weet hoe ik een client aan een server moet hangen, doe ik ook regelmatig om in te loggen op kantoor.

  Hoe maak ik een server? Ik heb hier 5 pc's draaiend onder Windows XP Pro, ons 'servertje' ook. Die gebruik ik alleen voor wat printerdeling en filesharing, maar daar wil ik nu ook die VPN op aanleggen. Hoe doe ik dat en waar moet ik op letten? Ook belangrijk om te vermelden lijkt me dat ik een US Robotics Wireless Router heb. ( ivm poorten open zetten?)

  Met vriendelijke groeten,

  Marnix
 • Als je een VPN verbinding voor 1 PC wil aanleggen kan je met windows XP pro doen in netwerk omgeving en dan verbinding toevoegen > VPN > etc

  Maar als je meerdere PC via VPN willen inloggen dan moet je een windows server OS nemen of een VPN software (zoek google.nl).
 • In de Tips & Trucs van Juni 2004 stond het helemaal stap voor stap uitgelegd. Heb je die niet op de plank liggen?

  groetjes Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.