Vraag & Antwoord

Servers

Webserver opzetten tussen 2 routers...

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo,
  Ik wil een webservertje opzetten op m'n server pc…
  Nu heb ik 2 routers van allebei verschillende merken…
  Maar hoe begin ik met een webserver opzetten tussen 2 routers?

  MvG
 • Port 80 openzetten op de router(s) waar het http-verkeer doorheen moet. En als je van buitenaf de webserver wil benaderen moet het verkeer vanaf de router/pc/modem waarop je ip-adres-voor-buiten staat worden geredirect naar de webserver.
 • Ok…
  Ik heb op de 2 routers poort 80 tcp geforward…
  Maar nu doet de webserver het nog niet..
  Wat bedoel je met redirect, want ik ben best wel noob met het opzetten van webservers…

  MvG
 • Kun je de webservers niet ff tussen de routers uit halen en rechtstreeks aan je client hangen om te testen tot de webserver het uberhaupt doet? Dan komen de routers later wel. Of was je al zover?

  Wat voor routers heb je en hoe zit dat nu aangesloten, qua ip-adressen? Om eea intern te testen en je de webserver op bijv. 192.168.0.16 hebt staan, kun je op je eigen client naar http://192.168.0.16 browsen om te testen of de webserver het doet. Als je daarbij door een router moet, dan moet die verkeer over port 80 toestaan. In mijn Draytek heet dat Open Ports Setup. Als je van buitenaf de webserver op wil, dan komen requests binnen op http://ip-adres-voor-buiten (wat je van je provider krijgt) en moet het verkeer van dat ip-adres worden geredirect/geforward naar 192.168.0.16. Dat heet in mijn Draytek Port Redirection.
 • Webserver aansluiten zonder routers heb ik al gedaan, dat lukte..
  Webserver aangesloten op 1 router dat lukte ook..
  Maar nu met de 2e router erbij lukt het niet :|
 • Wat is het probleem dan? Zit die tweede router in dezelfde ip-range, of gebruik je twee ranges? Hoe steekt je netwerk in elkaar?
 • Probleem opgelost dankzij Paulus..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord