Vraag & Antwoord

Servers

eigen nameserver gebruiken om domeinnaam door te sturen

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Bij de domeinnaam registar kan ik meerdere nameservers invoeren. Hier wil ik de nameserver invoeren die linkt naar mijn server.

  Ik heb verschillende records aangemaakt op mijn server waaronder een nameserver.

  Wanneer ik de nameserver invoer bij de registar die ik aangemaakt heb op mijn server dan herkent hij hem niet.

  Ik doe dus een paar dingen fout maar heb echt geen flauw idee wat. Heeft iemand een HOWTO of gewoon info waar ik dit mee kan doen??
 • Om te beginnen moet je twee nameservers tot je beschikking hebben om een domein in eigen beheer te hebben. Tevens moet je poort 53, TCP en UDP open zetten voor respectievelijk zone transfers en DNS queries.
 • Ik heb 1 nameserver tot mijn beschikking de andere wil ik door de registrar zelf laten doen. Wanneer dit natuurlijk mogelijk is.

  De poorten staan open.
 • Zou iemand mij kunnen helpen want ik kom er toch niet helemaal uit.

  Weet iemand een howto die is gebaseerd op een windows server 2003 standard edition die een eigen domeinnaam beheren behandelt??

  Ik kan bij mijn domeinnaam hoster alleen een nameserver invoeren en geen IP adres. Hoe komt mijn nameserver die naar mijn ip verwijst op het internet??

  Roel
 • Het is in Windows Server 2003 gewoon een kwestie van DNS installeren, een zone aanmaken en binnen die zones de juiste host-records aanmaken, maar als je zelf niet eens weet hoe je een DNS-server installeert en onderhoudt op een Windows-server stel ik voor dat je je daar eerst eens op gaat focussen, in plaats van meteen al je domeinnaam te willen verhuizen…

  Er zijn niet echt boeken of artikelen die beschrijven hoe je een eigen domeinnaam op Internet onder Windows Server 2003 moet beheren, maar wel over DNS op een Windows server in het algemeen.
 • TIP…
  Als je denkt dat je alles goed hebt gedaan dan kun je je DNS hier controleren.

  http://www.nic.nl/ace.php/c,727,778,15,0,,Nameserver_check.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.