Vraag & Antwoord

Servers

wat kan ik het beste doen ?

Anoniem
Paulus
23 antwoorden
 • ik wil een ftp server maken waar men site op kan maar moet ik dan ook

  een webserver hebben ?
  en dan met frontpage server extensies derop wie kan mij daar mee helpen ????
  groeten bram
 • Met een FTP-server kun je geen website hosten, daar heb je een webserver voor nodig. Als je dan ook met Frontpage extensies wil werken, dan ontkom je niet aan IIS (Internet Information Service) wat je bij Windows 2000/XP Pro geleverd krijgt. Niet bij XP Home, maar dat valt wel te fixen.

  Met IIS heb je een FTP-server en een Webserver die op internet goed gedocumenteerd zijn.
 • maar ik heb het al is geprobeerd en dan kan die hem niet op een andere pc vinden en dat is beetje vervelend weet jij daar een oplossing voor ?
 • Vast wel, je zegt er alleen niet bij wat je precies hebt geprobeerd. Bedoel je een andere pc in je eigen netwerk, of zit je achter een router en bedoel je een pc daarachter (dus op internet)? Als je een website configureert op je pc dan kunnen andere pc's in je netwerk de website benaderen met http://je-interne-ip-adres (192.168.0….). Als de website naar buiten door een router moet, dan moet je een statische route maken die port 80 op je externe ip-adres naar je eigen bak routeert. De buitenwereld kan je website dan benaderen via http://je-externe-ip-adres.
  Ik zou vooralsnog even de anonymous logon aanzetten (tabblad beveiliging) zodat iedereen overal bijkan. Als het dan werkt, kan je het altijd nog dichtspijkeren.
 • ja bedankt voor je uit leg ik zal het nog wel is een keer proberen
 • ik heb toen geprobeerd om binnen mijn netwerk het te kunnen vinden en vriendjes gevraagd of ze het wouden proberen ( op msn )
 • Probeer eerst op de server zelf of de site het doet met http://localhost . Als dat werkt kun je op een andere pc in je netwerk proberen of ie het doet. Pas daarna is de buitenwereld aan de beurt. Als je een router hebt, dan moet je daarin bij Port Forwarding oid zijn in de NAT-setup. Je vult dan het ip-adres van de webserver in en port 80 (evt. End Port ook 80). Beste is dan om je server een fixed ip-adres te geven en hem niet op "automatisch ip-adres verkrijgen" te zetten, want anders leg je een statische route naar een dynamisch ip-adres aan en als de server dan een keer een ander ip-adres krijgt van de dhcp-server, dan doet de statische route en daarmee je webserver het niet meer.
 • op men eigen computer doet hij het maar als ik vragen mag wat is port forwarding en nat setup ? en hoe moet je daar precies in komen
  ?
 • Wat voor router heb je en op welk ip-adres zit die voor jou? Vaak is dat http://192.168.1.1 Daar log je op in en dan kom je in het configuratiemenu van de router waar je op zoek moet naar NAT en Port-forwarding. Als je geen router hebt, dan heb je misschien een modem die dat ondersteunt. Kabel/ADSL? Merk/Type modem?
 • de ip adres van mijn computer is 10.0.0.12 en mijn internet type is ADSL
  maar ik heb het op een computer in mijn netwerk geprobeerd maar dat doet ie niet :( .
  mijn type router is van E-TECH en het is een modem router
 • Mijn ADSL-modem zit op 10.0.0.138, wellicht de jouwe ook. Maar dat is alweer een stap te ver. Als ie het in je eigen netwerk niet doet, dus als je op een andere pc met 10.0.0.xxx browset naar http://10.0.0.12, dan ligt dat misschien aan een firewall op je computer (windows/zonealarm/norton). Kun je testen door de betreffende firewall uit te zetten en als de website het dan wel intern doet, dan moet er iets geconfigt worden in de firewall. bij mij staan in Zonealarm allemaal vinkjes bij Internet-services (IIS). In de Windows-firewall kun je geloof ik op het tabblad Geavanceerd aangeven dat de web/ftp-server moet kunnen hosten. Norton ken ik niet.
 • als ik de firewall uit doe dan doet ie het !! maar er staat bij uitzonderingen geen IIS
 • hoe kan je dan die frontpage server extensies aan zetten ?
 • Volgens mij moet je niet bij Uitzonderingen maar bij Geavanceerd kijken in je firewall. Frontpage-serverextensies moeten geinstalleerd zijn (configuratiescherm - software - windows-onderdelen toevoegen/verwijderen - IIS) en dan kun je ze configureren per website via configuratiescherm - Systeembeheer - Internet service-beheer.
 • ja dat heb ik gedaan maar als ik met frontpage een discussieweb maak en dan een bericht wil plaatsen dan zegt ie nog steeds van dat er op de server geen frontpage server extensies is geinstalleerd :-? en dat snap ik niet .
 • Hmm, met die extensions heb ik alleen geen ervaring, ik maak die troep meestal zelf ;-) Wat voor foutmelding krijg je [u:7c10013cdb]precies[/u:7c10013cdb]? Beetje googlen doet dan vaak wonderen.
 • nou er staat dat er op de server geen goeie frontpage extensies is geinstalleerd maar dat heb ik wel gedaan dus … das raar :-?
 • Als ik google op "no frontpage extensions installed" kom ik op een pagina die suggereert de extensions opnieuw te installeren: http://sandershosting.com/faq/faq-commonmistakes.html#4b er staat ook een link bij naar faq: http://sandershosting.com/faq/faq-frontpage.html
 • ik snap der niks van hoor hij doet het nog steeds !!!
 • hoe kan het dat het dat mijn webserver op het internet het niet doet ??
  Wie kan mij helpen ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.