Vraag & Antwoord

Servers

Apache server?

Anoniem
debas
9 antwoorden
 • Ik heb zojuist een apache server geinstalleer (zoals te lezen bij mijn php+apache+mysql vraag) er is echter iets vreemds aan de url handling of wat de term ook is in het echt…

  Stel ik heb een website in map test
  [i:c8349a96d1]serverurl/test/index.html[/i:c8349a96d1]
  vervolgens staat op index.html een link naar de map stats (dus in werkelijkheid [i:c8349a96d1]serverurl/test/stats/index.html[/i:c8349a96d1])
  Als ik hierop klik op de site op apache gaat hij echter naar de [i:c8349a96d1]serverurl/stats[/i:c8349a96d1] en niet naar [i:c8349a96d1]serverurl/test/stats [/i:c8349a96d1]weet iemand hoe ik dit kan veranderen (geen forum op apache site een ook geen doorzoekbare documentation :-? ).

 • Heb je misschien <a href="/stats/index.html"> ipv <a href="stats/index.html">? Met die eerste slash zeg je dat je naar een submap van de webroot wil.
 • [quote:d2b29caff5="Paulus"]Heb je misschien <a href="/stats/index.html"> ipv <a href="stats/index.html">? Met die eerste slash zeg je dat je naar een submap van de webroot wil.[/quote:d2b29caff5]ja maar de site waarbij ik dat gebruik heb ik op 3 verschillende mirrors op dit moment en op al deze mirror moet ik ../ gebruiken om 1 map hoger te kijken :-?
 • ../ betekent idd "bovenliggende map", maar je wil toch juist een map dieper?
 • [quote:6551ff5819="Paulus"]../ betekent idd "bovenliggende map", maar je wil toch juist een map dieper?[/quote:6551ff5819]ja maar dat kan toch gewoon met /stats???
  www.dcswow.tk daar gaat het wel goed :-?
 • Nee, dat moet zonder de slash ervoor anders verwijs je naar een submap van de webroot. Als je een relatieve link naar de submap stats wil, dan moet je <a href="stats"> gebruiken, niet <a href="/stats">. Op www.dcswow.tk gaat het goed, omdat stats een submap van de root is. Bij jouw is het een submap van een submap van de root.
 • [quote:0ad8fb6f5d="Paulus"]Nee, dat moet zonder de slash ervoor anders verwijs je naar een submap van de webroot. Als je een relatieve link naar de submap stats wil, dan moet je <a href="stats"> gebruiken, niet <a href="/stats">. Op www.dcswow.tk gaat het goed, omdat stats een submap van de root is. Bij jouw is het een submap van een submap van de root.[/quote:0ad8fb6f5d]
  ok bedankt voor de uitleg zal voortaan geen / meer gebruiken :D .
 • Je kan wel de / gebruiken. Alleen moet je dan de root van je apache instellingen veranderen. Als je er meerdere sites op wil zetten is het verstandig om virtual hosts aan te maken. Je creeerd dan meerdere "webservers" met ieder hun eigen root.
 • [quote:3adbe5f35e="bosjvd"]Je kan wel de / gebruiken. Alleen moet je dan de root van je apache instellingen veranderen. Als je er meerdere sites op wil zetten is het verstandig om virtual hosts aan te maken. Je creeerd dan meerdere "webservers" met ieder hun eigen root.[/quote:3adbe5f35e]zal er eens naar kijken maar die apache manual is echt zo achterlijk ingedeeld :-? allemaal specifieke termen en geen zoekmogelijkheden.

  staat er meteen:
  /usr/local/apache2/bin/httpd -S

  kijk dan denk ik meteen wtf :P

  weet er iemand trouwens waar ik makkelijk de domain instellingen verander (nu reinstall ik…) want sta nu op lokaal ip zodat ik alles kan checken (want via dns kom ik zelf op de router, anderen niet) maar hij moet straks weer naar dns.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.