Vraag & Antwoord

Servers

Image Maken !!!!

Anoniem
Sellis
4 antwoorden
 • Wie kan mij helpen. Ik ben van plan om een file server in te richten die images op kan slaan van servers en client op mijn netwerk.

  Nu heb ik wel eens met het programma Drive image gewerkt. met deze software kon je gemakkelijk een schedule aanmaken om een image te maken en deze vervolgens op een netwerk schijf te bewaren.

  Ik ging net echter op zoek naar het programma en kwam bij norton Ghost uit. (overgenomen). Nu heb ik dze software even bekeken en images maken is niet zo moeilijk. Mijn vraag is of het ook mogelijk is om images automatish te laten maken en deze op te slaan op een netwerk schijf. Dit alles zonder dat de sytemen uit moeten of een reboot nodig hebben na het maken van de image.

  Wie heeft hier ervaring mee……. ?????
 • Norton Ghost is een pracht product met veel mogelijkheden, maar de CE kent (nog) niet de mogelijkheid een cliënt te imagen zonder reboot. Er zijn wel tal van andere opties die zeer te waarderen zijn.
 • [quote:6529455901="Sellis"]Norton Ghost is een pracht product met veel mogelijkheden, maar de CE kent (nog) niet de mogelijkheid een cliënt te imagen zonder reboot. [/quote:6529455901]
  Heb er al een tijdje niet meer naar omgekeken, maar met de overgenomen V2i techniek kon het toch wel, ik heb iig van W2k server, w2k3 en XP pro images gemaakt terwijl het OS draaide en er wag geen reboot benodigd. Je kon het volgens mij niet schedulen, maar desnoods script je dat met een macro.
 • Acronis True Image is in staat om images te maken van een werkend systeem zonder reboot. Met de server versie zou je images ook vanaf afstand via het netwerk restoren op de betreffende servers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.