Vraag & Antwoord

Servers

router en ftp

Anoniem
avandenberg
6 antwoorden
 • Ik heb een server achter een router, ip adres van de router is:
  192.168.1.64
  Mijn vaste ip adres van mijn provider is 83.119.68.158; Nu kan ik mijn
  server bereiken via
  192.168.1.64, en niet via mijn provider adres. Klopt dit en weet iemand hoe
  dit zit? En hoe zit dat met een externe benadering van mijn server? Ik heb één en ander op het forem gevonden, maar wellicht wil iemand het mij nog een keer uitleggen. Zeer bedankt en groetjes arie
 • Intern kan je je server niet bereiken op het externe IP adres, dat gaat dus op het 192 adres. Van buitenaf kan je je FTPServer wel bereiken op het externe adres, maar dan moet je in je router NAPT (of portforwarding o.i.d.) aanzetten. Daarmee geef je aan dat het verkeer dat een aanvraag doet op 83.119.68.158 met als poort 21 (FTP), deze doorgestuurd moet worden naar 192.168.1.64 ook op poort 21.

  Nogmaals: intern je externe IP adres gebruiken kan niet, je zou dan naar buiten en weer naar binnen moeten door je router, dat gaat dus niet werken.

  Is dit wat je bedoelt?
 • ja, dit bedoelde ik en bovendien zeer duidelijk uitgelegd, het enige wat ik niet begrijp is, dat ik aan een externe gebruiker heb gevraagd inteloggen op mijn router ip adres 192.168.1.64 en dit lukte! Nou dat begrijp ik niet. Groet Arie
 • Dat is inderdaad zeer vreemd, aangezien 192.168.1.64 een IP adres uit een interne reeks is. Dit adres wordt dus niet op internet gebruikt. Waardoor die externe gebruiker dan toch op jouw router uitkomt is mij een raadsel. Theoretisch kan dat helemaal niet.
 • Heeft ie zelf in zijn netwerk niet ook een server draaien op hetzelfde IP-adres als jij? Hebben jullie misschien iets van een VPN-tunnel, waardoor hij over de VPN een verbinding maakte met jouw server?
 • Ja, dat soort zaken zouden kunnen, maar daar ging ik niet vanuit gezien de vraagstelling :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.