Vraag & Antwoord

Servers

LAN: screen-server + client

Anoniem
Vv.
11 antwoorden
 • Ik kan geen betere naam bedenken. :oops:


  Zoek een programma waarmee het beeld van een pc via LAN te zien is op een ander. Liefst met optioneel fullscreen-mode en maximaal gebruik makend van de LAN-bandbreedte.

  Vergelijk het met spectaten in online games.
  En als het via games kan, moet het zonder game toch ook kunnen?

  bvd.
 • Dat kan via Remote Desktop (zit zelfs standaard bij XP). Verder kan het ook met bijvoorbeeld Remote Adminstrator.
 • [quote:fe28c49e5a="JBS"]Dat kan via Remote Desktop (zit zelfs standaard bij XP). Verder kan het ook met bijvoorbeeld Remote Adminstrator.[/quote:fe28c49e5a]
  Oja natuurlijk! Bedankt!

  Wat stom dat ik die vergat!
  Radmin heb ik ongeveer anderhalf jaar gebruikt, maar beeldverversing en het aantal kleuren valt veel te erg tegen. Ik verwacht dit eigenlijk altijd bij dit soort programma's omdat ze op "desktop-beheer" gericht zijn en niet echt op het stream-element van beeld.
  (Is dit bij Remote Desktop ook niet zo?)

  Ik bedoel, in Radmin wordt de bandbreedte niet onnodig hoog gemaakt of zelfs geminimaliseerd (16 kleuren bijv.) omdat een grote doelgroep via internet werkt.
  En in mijn geval via LAN, wil ik juist het tegenovergestelde met het doel snel beeld en veel kleur. (Dus max LAN-snelheid).


  Meer suggesties zeer welkom!
 • [quote:04822e97f7="Vv."][quote:04822e97f7="JBS"]Dat kan via Remote Desktop (zit zelfs standaard bij XP). Verder kan het ook met bijvoorbeeld Remote Adminstrator.[/quote:04822e97f7]Radmin heb ik ongeveer anderhalf jaar gebruikt, maar beeldverversing en het aantal kleuren valt veel te erg tegen. Ik verwacht dit eigenlijk altijd bij dit soort programma's omdat ze op "desktop-beheer" gericht zijn en niet echt op het stream-element van beeld.
  (Is dit bij Remote Desktop ook niet zo?)[/quote:04822e97f7]Dit kun je naar wens instellen, zowel het aantal kleuren als de ververssnelheid.
 • Dat klinkt opzich mooi, als het 2 kanten op werkt. Moet nog even uitzoeken of de client die ik op een ME-pc zou moeten zetten ook kan serven.

  Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik verwacht dat het toch niet werkt zoals ik wil.
  [b:1730586d81]Door de manier van beeldopbouw. Dit zou ik gaag willen met 'snelle' aansturing gericht op de video-capaciteit van het meekijkende systeem. Dus net zoals in 3D-games.[/b:1730586d81]

  (Sorrie, dit had ik er ook eerder bij moeten zetten..)


  In theorie zou dit moeten kunnen. En ik ben toch niet de eerste die een 'snelle blik' op een andere desktop wil hebben zou ik denken..
  Maar zou zoiets bestaan? Of heeft iemand tips voor Google? Want ik kan hier (nog) niets over vinden.
 • Ik gebruik netsupport,prima prog met vele mogelijk heden
 • [quote:f909b29471="Rick99"]Ik gebruik netsupport,prima prog met vele mogelijk heden[/quote:f909b29471]

  Bedankt en ik twijfel niet aan de goede bedoelingen, maar ik zoek er 1 die 1 specifieke mogelijkheid biedt:

  [b:f909b29471]Wat ik wil:
  Het beeld van een 3D-spel niet alleen naar de eigen monitor sturen maar ook naar een andere pc. Via LAN.
  Is dit technisch mogelijk?[/b:f909b29471]


  (Ik weet niet zoveel maar ik vermoed dat het een remote-desktop programma moet zijn die zaken als OpenGL en DirectX moet ondersteunen?)
 • Ja met netsupport kan dat allemaal,je kan op alle pcs laten zien wat jij op je scherm hebt.
 • Je kunt anders ook een VNC derivaat proberen: TightVNC, RealVNC, UltraVNC. Die technilogie leunt namelijk sterk op het client en server module idee, waarbij je zelf bepaald wat je op welke machine installeerd.

  Remote desktop werkt op zich prima, alleen kun je op een XP machine niet EN op de console EN via RDP aanloggen. Zodra je via RDP aanlogt, wordt de huidige draaiende user sessie afgesloten.
 • Snel bewegende beelden als video en games zal je niet lukken via remote desktop, vnc, of een een verglijkbaar programma. Daarvoor is het gewoon te traag.
 • [quote:a373c1f2cc="gerben"]Snel bewegende beelden als video en games zal je niet lukken via remote desktop, vnc, of een een verglijkbaar programma. Daarvoor is het gewoon te traag.[/quote:a373c1f2cc]
  Vanwege mijn ervaring met Remote Desktop geloof ik je graag, maar waarom lukt het met min. 1 server en 1 client van dezelfde game dan wél (in spectate-mode) via LAN of zelfs een redelijke internet verbinding?

  En voor de goede orde; ik heb het alleen over meekijken, geen controle.
  VNC en NetSupport heb ik overigens nog niet geprobeerd. Bedankt voor de tips.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.