Vraag & Antwoord

Servers

FTP-server met Linksys en Speedtouch

Anoniem
Mehmet
5 antwoorden
 • Ik maak verbinding met internet via een Linksys WRT54G en een Thomson Speedtouch 510. Ik wil van mijn pc een FTP-server maken, en heb daarom in zowel de modem als e router poort 21 geforward. Toch blijft de server onzichtbaar van buiten af. Weet iemand hoe dat kan?

  Alvast bedankt!
 • Stel je FTP server eens in op bijvoorbeeld poort 2222. Zet deze poort door op je router en modem en probeer het dan eens opnieuw. Poort 21 wil namelijk niet altijd werken.
 • Bedankt voor de tip!
  Ik heb het geprobeerd, maar het werkt nog altijd niet. Zou het bijvoorbeeld kunnen dat de DHCP-servers van de router en de modem voor problemen zorgen?
 • [quote:67c64fc9de="davykager"]Bedankt voor de tip!
  Ik heb het geprobeerd, maar het werkt nog altijd niet. Zou het bijvoorbeeld kunnen dat de DHCP-servers van de router en de modem voor problemen zorgen?[/quote:67c64fc9de]Nee, dat lijkt me uitgesloten. Mogelijk is je firewall de boosdoener. Zet die eens even uit en probeer het dan nog eens opnieuw.
 • heb je bij het forwarden (napt) van je Speedtoch deze wel ingesteld op het wan adres van je router??? Dit zal waarschijnlijk 10.0.0.150 zijn.
  De fout is namelijk snel gemaakt om deze in te stellen op het adres waarmee je je router ook aanroept om hem in te stellen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.