Vraag & Antwoord

Servers

kerio mailserver

Anoniem
windowsXP-PRO
3 antwoorden
 • Ik heb hier kerio mailserver.

  Het spreekt voor zich dat ik dus een mailserver wil proberen op te zetten.
  Ik heb een website:
  www.fedora-nieuws.nl , met bijbehorende e-mails.

  Ook kan ik een MX en een A record maken op de plesk-site van de hoster.

  mijn vraag is als volgt.

  kan ik in kerio een zelfbedacht domein-naam maken en dan dus e-mails versturen en ontvangen met bv thunderbird..

  OF

  dien ik in kerio het domein fedora-nieuws aan te maken
  en een MX en A record maken zodat alle mail via kerio gaat??

  Dank
 • Je kan in Kerio een zelf bedachte domeinnaam instellen en van daaruit mail versturen. Ontvangen is niet mogelijk, omdat je voor het ontvangen van mail op een domeinnaam, die naam ook ergens geregistreerd moet hebben en de juiste A-records en MX-records ingesteld moet hebben.

  Je moet dus in Kerio je echte domeinnaam instellen en in je DNS een A-record aanmaken. Hierna maak je een MX-record aan, die verwijst naar het zojuist aangemaakte A-record. Als je op meerdere mailservers mail wilt ontvangen voor je domein (mail fallback), zul je op al die mailservers de instellingen moeten maken, dat ze mail ontvangen voor jouw domeinnaam. Tevens moet je A-records aanmaken voor de betreffende mailservers en weer MX-records die verwijzen naar de A-records. Deze MX-records geef je een hogere preference-waarde mee dan het MX-records van je eigen mailserver. Hoe hoger deze waarde, hoe lager de prioriteit van de mailserver. Als er dus een mail verstuurd wordt, wordt die afgeleverd op de server met de laagste preference-waarde, die beschikbaar is…
 • nog een vraag

  het werkt nu denk ik

  ik kan versturen van de aangemaakte account,, echter,, ontvangen gaat niet

  wat kan er mis gaan??

  Evert

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord