Vraag & Antwoord

Servers

gratis vpn client

Anoniem
None
4 antwoorden
  • Op dit moment ben ik met een zywall 35 een vpn verbinding op te zetten. deze verbinding is nu zeer stabiel alleen de client die ik gebruik (greenbow) is gratis voor een aantal dagen. Daarna moet je voor iedere client gaan betalen. Mijn vraag: welke clients gebruiken jullie ? die eventueel goedkoper of gratis zijn!
  • In windows XP zit toch al een vpn client?
  • Het probleem aan de Windows VPN-client is, dat deze alleen PPTP en L2TP ondersteunt. In veel gevallen ondersteunen VPN-routers echter geen PPTP of L2TP, maar moet je een verbinding maken op basis van IPsec. Hiervoor is aparte VPN-software nodig. Ik weet echter geen software die gratis is te downloaden. Meestal wordt er software meegeleverd bij de VPN-router en moet je licenties installeren in de router om verbinding te kunnen maken…
  • Deze zywall kan 50 vpn connecties aan. Dus heb je geen afzonderlijke licenties voor nodig. Je moet meestal alleen betalen voor de losse afzonderlijke clients.

    Gerben: de vpn client die jij bedoelt is een client op basis van pppt, das in paar gevallen niet veilig want pass en user gaan onbeveiligd het internet over dus iedereen kan het opvangen. Met deze vpn waar ik nu mee werk kan je werken met een losse vpn client. Iedere user heeft dan een eigen config file waarje precies kan zien wie er inlogt. Je zou eventueel nog kunnen werken met certificaten om het nog veiliger te maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.