Vraag & Antwoord

Servers

zwervende profielen

Anoniem
Leo S
4 antwoorden
 • Ter info : server=winServer2003/client=winxp


  Ik ben op het werk bezig met zwervende profielen intestellen.
  Voordat ik op het netwerk ga knoeien heb ik even een test omgeving gemaakt en heb ik de profielen aangemaakt.dus een verborgen share aangemaakt genaamd profielen en heb daar iedereen alle rechten opgegeven. Nu heb ik een user aangemaakt en bij profiel //server/share$/%username% gegeven DIT werkt :) maar ik kan als administrator(op de server) niet op de map kijken van de desbetreffende user dit is erg frusterend(is dit de microsoft way?) nu komt dit door de eigenaar rechten ik kan dit op administrator zetten en zo de rechten aanpassen.(ntfs) maar als ik dan wil inloggen als de user geeft ie een foutmelding over de eigenaar rechten dit duid op de gemaakte weizigen. Dus om een lang verhaal kort te maken WAT IS DE JUISTE INRIGHTING van de zwervende profielen??
 • Je moet inderdaad op de share gewoon iedereen volledig beheer geven. Op de folder die je gedeeld hebt stel je de NTFS rechten zodanig in dat de administrator volledig beheer heeft en deze rechten worden naar beneden toe doorgevoerd, dus op alle onderliggende mappen en bestanden heeft de administrator volledig beheer. Bij het aanmaken van de profielen heeft de betreffende gebruiker alleen maar rechten in zijn eigen profiel.
 • OK het is gelukt :) leo bedankt!
  ik heb gewoon alles gewist(folder/users) en ben opnieuw begonnen het werkt nu. is de beveiliging zo verder goed of zijn er recomodations ?
  zijn er verder nog policys waar ik iets mee kan? heb er wel wat zien staan maar iemand die er ervaring mee heeft? folder redirections etc ?
 • is er een mogelijkheid om mijn documenten niet mee te nemen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.