Vraag & Antwoord

Servers

Windows server 2003: services willen niet vanzelf starten?

Anoniem
Leo S
5 antwoorden
 • Ik heb een tijdje windows server 2003 web edition naar tevredenheid gebruikt, maar gebruik nu de standard edition. Daar loop ik ineens tegen voor mij nieuwe beveiligingen aan: services zoals de virusscanner (Norton Antivirus Corporate Edition 7.6) willen niet vanzelf starten.

  Bij het installeren van mijn FTP server (G6) kwam ik een pop-up van windows tegen met de vraag of dit .exe bestand wel geopend mocht worden, ik vermoed dat het dezelfde beveiliging is die de .exe bestanden van de virusscanner blokkeert?

  Ik hoop dat iemand mij kan vertellen waar deze rigoureuse Microsoft-beveiliging tegen vanzelf startende programma's zit, want ik zou graag een werkende virusscanner op mijn server hebben :wink:
 • op mijn versie van 2003 server staat nod32
 • eender welke scanner, ik heb het idee dat windows server zowieso alle .exe bestanden die vanzelf willen starten blokkeert?
 • Windows blokkeert niet zomaar alle .exe bestanden. Ik moet wel zeggen dat versie 7.6 van Antivirus Corporate edition wel erg oud is. Volgens mij is het zelfs zo dat Symantec daar geen ondersteuning meer voor biedt. Upgrade deze dus eerst maar eens even naar versie 8 of hoger (hoewel de ondersteuning op versie 8 in juli 2006 afloopt).

  Heb je ook service pack 1 draaien op je server?
 • Ja, ik heb SP1 draaien.
  En ik heb laatst geprobeerd om versie 10 te installeren, maar die laat zich niet installeren via een remote desktop verbinding. En de server "uitgraven" om hem op een monitor en toetsenbord aan te sluiten is niet onmogelijk maar wel een heel karwei, dus kies ik liever voor software die zich wel via remote desktop laat installeren.

  Verder haalt ook versie 7.6 nog steeds wel de nieuwste virus definities binnen, dus dat lijkt me geen probleem. Het probleem zit hem puur in het niet willen starten van de windows services.

  In het hoofdscherm van Norton staat ook zo'n vakje wat je kunt aanvinken met "load norton antivirus services", maar als ik dat probeer aan te vinken krijg ik de error: "Norton antivirus service is not responding. If you are trying to unload the services, you need te have administrator rights to unload a windows NT service."

  Ik ben dan echter via remote desktop als administrator ingelogd, dus dat zou het probleem niet moeten zijn lijkt me.

  Weet iemand wat het probleem wel zou kunnen zijn?
  Heel erg bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.