Vraag & Antwoord

Servers

FTP server kan geen grote files ontvangen!

Anoniem
jpamerongen
11 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb grote problemen met mijn FTP server. Ik gebruik thuis een FTP server van Filezilla, werkt verder goed. Alleen sinds enkele weken kom erachter dat grote files niet volledig geupload worden. Ik gebruik de FTP server voor een dagelijks backup, en een wekelijkse volledige backup. Nu bij een 2GB backup, dan loopt het soms tot 30% goed en soms tot 80% en dan stopt het. Ik heb zowel passive als active FTP gebruikt. En de internet verbinding is van Speedlinq met de Alacatel SpeedTouch 510 modem. De FTP server krijgt alle poorten geforward van de modem, en de FTP verbinding werkt ansich wel maar bij grote bestanden wordt het onregelmatig opeens afgebroken.

  Als Firewall gebruik ik Zonealarm.

  Wie, o wie heeft hier een goede tip hoe ik dit kan oplossen?

  Of heeft iemand anders ook deze problemen met Speedlinq, als het aan hun ligt?

  Persoonlijk word ik hier wel vrij gefrustreerd van…..

  Jan-Peter
 • Welk OS gebruik je? Of beter, welk file system? FAT (Win-ME en ouder) kan geen grotere blokken aan dan 2GB, NTFS (Win-NT en jonger) kan dat wel. De meeste Linux fs's kunnen het ook.
 • Ik gebruik XP met de laatste service packs en alle updates.

  Het is een FTP server die 24h aan staat voor uitsluitend alleen backups. Op zichzelf gaat dat super, mits de FTP uploads ook maar goed gaat.

  Zo heb ik een veilige externe backup gemaakt, wat dagelijks werkt en waarbij je geen omkijken naar hebt.

  Jan-Peter
 • Heeft de server ook XP? Zip je het bestand voor verzending? Hoe kleiner je bestand des te meer kans dat het goed gaat.
 • Ja…de server heeft ook XP. Je gaat tegenwoordig toch niet meer met de oude windows versies werken???
  De files worden al gezipt.

  Ik gebruik als backup programma APbackup, http://avpsoft.com/products/apbackup/. Werkt echt perfect! Het programma werkt volledig zelfstandig en maakt een zip file van alle te backuppen files. Daarna wordt het als een bestand via ftp naar de ftp server geupload.

  Ik begrijp er niks van, het heeft altijd gewerkt en nu gaat het niet meer.

  Heb al met Speedlinq gebeld of het met een data limiet te maken zou kunnen hebben, maar dat is het geval niet. Heb de modem (beide) al eens gerest, maar het mocht allemaal niet baten.

  Wie heeft wat sugggesties?

  Jan-Peter
 • geen oplossing, maar meer wat "diagnostische tips":
  - probeer eens "met de hand" een groot file te uploaden (dan sluit je je backup-prog als boosdoener uit)
  - probeer eens een groot file te [i:2cc30a0753]downloaden [/i:2cc30a0753]vanaf je server (dan weet je of je het in de internetverbinding moet zoeken)
  - probeer eens om je backup-actie op te knippen in een aantal kleinere backups

  Door op die manier te gaan spelen met een aantal mogelijke veroorzakers kan je proberen het probleem te isoleren. daarna de oorzaak aanpakken.
 • [quote:defad9c90c="rolfb"]geen oplossing, maar meer wat "diagnostische tips":
  - probeer eens "met de hand" een groot file te uploaden (dan sluit je je backup-prog als boosdoener uit)
  - probeer eens een groot file te [i:defad9c90c]downloaden [/i:defad9c90c]vanaf je server (dan weet je of je het in de internetverbinding moet zoeken)
  - probeer eens om je backup-actie op te knippen in een aantal kleinere backups

  Door op die manier te gaan spelen met een aantal mogelijke veroorzakers kan je proberen het probleem te isoleren. daarna de oorzaak aanpakken.[/quote:defad9c90c]

  Heb ik allemaal al geprobeerd! Maar kreeg net vanavond een tip: op beide locaties werken we wel met dezelfde IP adressen reeks, de 10.0.0.x. Dus zowel aan de client kant als aan de server kant. Bij de client is een ADSL verbinding en bij de server is ook een ADSL verbinding.

  Volgens mij mag dat niet, klopt dat?

  Dan moet ik dus de IP reels van de Speedtouch 510 veranderen van 10.0.0.x naar bijv. 192.168.1.x, maar euh hoe doe ik dat?

  Jan-Peter
 • Nee hoor, de IP range mag gelijk zijn. Mss dat het programma dat je gebruikt er moeite mee heeft?

  Als het wel heeft gewerkt en nu niet, wat is er sinds die tijd veranderd aan je systeem, de server of het netwerk? Zijn alle instellingen nog hetzelfde? Nieuwe programma's of updates? Controleer of de "keep-alive" functie (of iets soortgelijks) is geactiveerd, anders zal automagisch de verbinding na een bepaalde tijd worden verbroken. Is de FTP transactie dan nog niet afgerond: pech… :-? Succes!

  Groet, M.V. Wesstein
 • Ik heb een vergelijkbaar probleem, al 20 verschillende FTP servers geprobeerd. Iemand vertelde me dat het aan de router kan liggen.
 • Kijk eens aan, iemand die ook hetzelfde probleem heeft!

  Volgens mij ligt het ook ergens aan de hardware. Zou het een oplossing zijn om een betere Modem/router te kopen? Misschien zo'n apparaat wat bij een business account van Tiscali wordt gelverd.

  Volgens mij ligt het in ieder geval niet aan Speedlinq, dat wil liever zo houden. Want ze zijn gewoon erg goedkoop, en de verbinding geeft nooit problemen. Ok, het wil wel eens onderbroken zijn, maar dat gebeurt volgens mij bij elke ISP.

  Wie o wie heeft nog meer suggesties?

  Jan-Peter
 • Misschien heb je hier wat aan: http://www.tech-forums.net/showthread.php?s=&threadid=72973

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.