Vraag & Antwoord

Servers

MySQL start niet

Anoniem
Pimpernel
14 antwoorden
 • Na een herinstallatie van mysql op een Windows-98 computer kan ik mysql niet meer gestart krijgen. Ik heb verschillende versies van mysql geprobeerd, maar dat maakt allemaal niet uit. Wat kan er aan de hand zijn en wat kan ik er aan doen?
 • Kan je wat meer info geven?

  Bijvoorbeeld: hoe start je mysql op? Krijg je foutmeldingen? Staat er iets in de eventlog van windows? Is de vorige installatie 100% verwijderd? Draait er toevallig nog een mysql-service op de achtergrond?

  Antwoorden hierop kunnen misschien aanknopingspunten zijn.
 • Verplaatst van "Webprogrammeren & scripting" naar "Servers".
 • Aangezien andere dingen niet werken, probeer ik mysqladmin te starten in de map MySQL Server 5.0\bin. Er verschijnt dan een dos venster, waarin de tekst snel voorbij scrollt, te snel om te kunnen lezen. Meteen daarop sluit het venster uit zichzelf.
  Bij een vorige versie (ik weet niet meer welk nummer, ik geloof 4.0.18??) probeerde ik rechts te klikken op het 'stoplicht' en dan te kiezen 'server starten'. Dat werkte dus niet.
  Ik zie overigens geen foutmeldingen.
  Voor zover ik weet heb ik de vorige installatie goed verwijderd. Ik heb zelfs in het register alle verwijzingen naar MySQL verwijderd.
  Als er nog een MySQL service op de achtergrond zou draaien, zou ik in het systeemvak toch het stoplicht moeten zien?
 • [quote:a045a0a7c0="Pimpernel"]Aangezien andere dingen niet werken, probeer ik mysqladmin te starten in de map MySQL Server 5.0\bin. Er verschijnt dan een dos venster, waarin de tekst snel voorbij scrollt, te snel om te kunnen lezen. Meteen daarop sluit het venster uit zichzelf.
  Bij een vorige versie (ik weet niet meer welk nummer, ik geloof 4.0.18??) probeerde ik rechts te klikken op het 'stoplicht' en dan te kiezen 'server starten'. Dat werkte dus niet.
  Ik zie overigens geen foutmeldingen.
  Voor zover ik weet heb ik de vorige installatie goed verwijderd. Ik heb zelfs in het register alle verwijzingen naar MySQL verwijderd.
  Als er nog een MySQL service op de achtergrond zou draaien, zou ik in het systeemvak toch het stoplicht moeten zien?[/quote:a045a0a7c0]

  Nee, dan zou je het in taakbeer moeten zien… en zover ik weet en ook doe onder win98 moet je mysql installeren in de map c:\mysql… in de map bin vind je een aantal MysqldXXX.exe, dubbelklik op mysqld.exe e en de server wordt gestart… (je ziet even een dos-box voorbij flitsen) daarna kan je met het administratietooltje.. (het "stoplicht") zien of de server is gestart…
 • Zorg ervoor dat de oude MySQL eerst volledig gedeinstalleerd is! Dus eerst service stoppen en dan verwijderen. Als je MySQL verwijdert zonder eerst de service te verwijderen wil dat nog wel eens dit soort problemen geven.
 • Nooit aan gedacht om in taakbeheer te kijken! Stom!
  Dat geeft aan dat MySQL Server 5.0 draait. En helemaal onder aan de lijst staat ook no: Mysqld.
  Klopt het dat deze er allebei staan, of is er nu een te veel?
 • Als je verschillende versies geïnstalleerd hebt, kunnen er meerdere staan. Verder onder services kijken of daar de service nog staat.
 • Waar vind ik "services"?

  Inmiddels heb ik de computer een aantal keer opnieuw opgestart, maar steeds wordt MySql niet mee opgestart.
 • De makkelijkste manier is via start -> uitvoeren en dan typ je services.msc
  Andere manier: rechts klikken op Deze Computer -> beheren -> Services en toepassingen uitvouwen en daaronder vind je ook de console met services.
 • [quote:a589ebae72="Sellis"]De makkelijkste manier is via start -> uitvoeren en dan typ je services.msc
  Andere manier: rechts klikken op Deze Computer -> beheren -> Services en toepassingen uitvouwen en daaronder vind je ook de console met services.[/quote:a589ebae72]

  Het is windows 98 waar TS over schrijft. Volgens mij ondersteund 98 geen services.
 • Oeps, helemaal overheen gelezen … :oops:
 • Dus blijf ik met hetzelfde probleem zitten.
  Wie helpt mij aan een oplossing?
 • [quote:645c0b4859="Pimpernel"]Dus blijf ik met hetzelfde probleem zitten.
  Wie helpt mij aan een oplossing?[/quote:645c0b4859]

  Deinstalleer je al je bestaande Mysql installaties… installeer Mysql in de c:\mysql\ directory en vanaf de msdos prompt is mysql te starten in de c:\mysql\bin\ directory en het programma: mysqld.exe

  Je krijgt niets te zien er wordt alleen een soort service gestart, deze is onder Win98 niet als service te zien… alleen in taakbeheer…. Je kan je oude database gewoon in de directory data zetten… daardoor heb je je eigen gegevens weer…

  dan moet het lukken…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.