Vraag & Antwoord

Servers

2 Websites

Anoniem
samkaya
3 antwoorden
  • Ik heb op mijn server iis draaien als webserver. Nu heb ik in inetmgr een standaardwebsite. Die is te bereiken via www.samkaya.nl/test.asp. Hier staat nog niks op. Nu heb ik in inetmgr nog een website aangemaakt. Omdat mijn standaardwebsite poort 80 gebruikt, heb ik voor mijn tweede website poort 89 gebruikt. In principe werken onbezette poorten toch?

    Ook heb ik in mijn router poort 89 naar mijn server geforward. Poort 80 was al opengezet naar mijn server voor mijn standaardwebsite.

    local kan ik 'm thuis wel draaien. Dan zie ik netjes de informatiepagina van iis. Maar wanneer ik 'm van buiten wil bereiken, kan ik 'm niet openen. ik probeer het via www.samkaya.nl:89/test/index.html.

    Dit lukt dus niet, doe ik iets fout?
  • Is het al gelukt? ?Ik zie een pagina met "M@sterwebber"
  • In principe kun je in IIS al je websites wel op poort 80 laten draaien. Je zal dan alleen een host header in moeten vullen. Het probleem is echter het publiceren van de website op Internet. Veel firewalls zetten alleen poort 80 open naar een bepaalde host. Met geavanceerde firewalls (zoals Microsoft ISA Server), zet je niet echt poort 80 open, maar publiceer je een bepaalde URL. Op die manier kun je verschillende websites op Internet publiceren, allemaal op poort 80, terwijl die websites niet eens allemaal op dezelfde server hoeven te draaien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.