Vraag & Antwoord

Servers

Hoe maak ik een ftp server die toegankelijk is op internet?

Anoniem
windowsXP-PRO
3 antwoorden
 • Hallo, iedere keer als ik een FTP server probeer te maken, dan staat die altijd online met mijn interne IP adres van mijn netwerk:

  ftp://192.168.123.104

  Het probleem is dan dat deze IP alleen toegankelijk is voor computers die in mijn netwerk bevinden. Maar hoe maak ik nou een FTP server die gebruik maakt van mijn internet ip adress (externe ip), zodat mensen van internet hem kunnen zien?
 • [quote:99504c89a6="Chrissieboy"]Hallo, iedere keer als ik een FTP server probeer te maken, dan staat die altijd online met mijn interne IP adres van mijn netwerk:

  ftp://192.168.123.104

  Het probleem is dan dat deze IP alleen toegankelijk is voor computers die in mijn netwerk bevinden. Maar hoe maak ik nou een FTP server die gebruik maakt van mijn internet ip adress (externe ip), zodat mensen van internet hem kunnen zien?[/quote:99504c89a6]

  Door de verschillende poorten open te zetten op het modem. Daar zijn al diverse draadjes op dit forum geweest. Bedenk goed dat het hebben van een FTP-server op internet een beveiligingsrisico is als je beveiliging niet op orde hebt.
 • Ik heb alle poorten open gezet, maar de FTP server blijft maar steeds op mijn externe ip adres draaien. Iemand nog suggesties?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.