Vraag & Antwoord

Servers

Game Server met @Home

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Hallo daar,

  ik ben nogal fan van Call off Duty 2 en heb besloten dat ik mijn computer als servertje wil gebruiken, zodat drie vrienden en ik een beetje kunnen trainen.
  Nu heb ik na lang zoeken een redelijk duidelijke tutorial gevonden, alleen ik krijg de eerste stap al niet voor elkaar. Het zit namelijk zo, ik moet mijn modem laten weten dat ,,Wanneer er een bepaalde poort binnenkomt, hij die naar mijn computer moet doorsturen".
  Nou heb ik nog nooit wat met mijn modem moeten doen en weet ik daar dus niet zo veel van, maar nadat ik het typenummer heb opgezocht op google, kwam ik erachter op welk adres ik moest inloggen. Alleen op dat adres kon ik alleen de algemene informatie en instellingen vinden, ik hoefde/kon nergens inloggen en ik kon ook niets vinden over portforwarding. Weet iemand misschien hoe ik de juiste gegevens in moet vullen?


  Ik heb breedbandinternet bij @Home, mijn modem is de Motorola SB4200E SURFboard en
  http://home.planet.nl/~rhoon006/eigenCallofDuty2server.htm
  is de url van de tutorial, waarbij het dus gaat om stap 1.

  P.S. Voor de duidelijkheid, ik ben niet van plan een cracked server te maken, maar dit was nou eenmaal de duidelijkste tutorial…

  Henk
 • Ik denk dat ze het over NAT hebben. Maar daar heb je waarschijnlijk niets mee te maken, ik hoor je tenminste niet over een router. Jouw ip adres is dus gewoon het ip van je pc. Als je geen verbinding kunt krijgen, kijk dan als eerste naar je firewall.
 • Nouja, het gaat dus om de poort die je moet openzetten, dat lukt niet… En ik was eigenlijk benieuwd of mensen met @Home internet dit al eens gedaan hebben en wat hun ervaringen zijn…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.