Vraag & Antwoord

Servers

Verplaatsen mailboxen van exchange in Windows SBS 2003

Anoniem
bolje
6 antwoorden
 • Kan iemand een korte handleing geven?


  Door plaatsgebrek op onze C:\ willen wij graag onze mailboxen verplaatsen naar een andere schijf in het system.

  Heeft er iemand hier ervaring mee in SBServer 2003?

  Kan iemand raad geven? :-?

  Ronald
 • Verplaatsen kan niet. Je kunt wel de inhoud per mailbox exporteren naar een .pst bestand en daarna de mailboxen legen. Dat kan binnen Outlook, of nog beter met Exmerge. Moet persé alles bewaard blijven? M.a.w.; is het opschonen van de mailboxen geen optie om ruimte te winnen? Of wil je een nieuwe install van SBS2003 en later weer mailboxen importeren?
 • Volgens Microsoft is het wel degelijk mogelijk: http://support.microsoft.com/Default.aspx?kbid=821915 .
 • Mmmm, het artikel is van toepassing op Exchange 2003 Standard en Enterprise editions. Het zou zomaar kunnen dat het ook lukt onder SBS2003, maar ik zou iig zorgen voor een goede backup. SBS2003 heeft nl. wel meer beperkingen t.o.v. Exchange 2003 Standard.

  Ik had er eerlijk gezegd niet aan gedacht om de volledige database te verplaatsen. Ik dacht even in 'losse mailboxen verplaatsen' maar dat is natuurlijk helemaal niet logisch binnen Exchange. My wrong.
 • De bedoeling is om meer plaats te krijgen op de c:\.

  Exporten en importeren dat kunnen we inderdaad, maar de mails moeten ten allen tijde bereikbaar blijven. Ook soms offline.

  Dus we zouden alles moeten kunnen verplaatsen.

  We zullen eens kijken naar het kb van Microsoft.

  Dank U,

  Ronald
 • Je kan gewoon vanuit de Exchange system manager met een rechtsklik op de mailbox store en met een rechtsklik op de public folder store, kiezen voor properties, op het tabblad database, de betreffende databases verplaatsen naar een andere directory. Dit is sowieso aan te raden, zodra je een server installeert. Je wil namelijk niet je data op je C-schijf hebben…

  Verder moet je ook nog de system path location en de transaction log location aanpassen, door met rechts te klikken op je storage group en te kiezen voor properties. Vul hier hetzelfde pad in als waar je je database naartoe hebt verplaatst.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.