Vraag & Antwoord

Servers

Sitecom router DC - 202V5 aanpassen. Update: werkt niet!

Anoniem
M.V. Wesstein
4 antwoorden
 • Dag allemaal, het is al weer een tijdje terug dat ik hier voor het laatst was. Maar heb nu weer eens een vraagje (heb het erg druk).

  Ik heb zojuist een HTpc geconfigureerd en deze bij mijn tv staan, deze moet ook in ons huis netwerk komen. Ik heb de normaal gebruikte router nu dus op mijn sitecom router aangesloten en vandaar gaat er 2 x UTP naar mijn 2 pc's.

  Internet werkt gewoon prima, en de twee pc's zien elkaar, alleen zie ik de pc van mijn huisgenoot niet meer, best vervelend aangezien we vaak multiplayer gamen tegen elkaar.

  Met welke instelling kan ik dit oplossen, de router moet volgens mij namelijk een andere functie krijgen, misschien moet deze meer als switch dienen?

  Iemand die mij hulp kan bieden, ik heb van netwerken namelijk weinig kaas gegeten.
 • Niemand een idee?
 • De router die het dichtst bij het internet zit is de DHCP server, bij de ander moet je DHCP dus uitzetten. Komen de IP ranges overeen of is de netmask niet ruim genoeg? Kun je, met het LAN IP van de andere machine, deze machine pingen?
 • Ik had de aanpaasing nog niet gedaan, maar ik kan nu neit eens meer in de router komen… :-?

  Daarnaast heb ik ook geen internet meer via de router, maar ik kan wel mijn htpc vinden.

  Erg vreemd aangezien het van het weekend allemaal prima werkte. Ik ben een dag weg en niks werkt meer. Het schijnt dat internet er wel af gelegen heeft (volgens een huisgenoot) maar dan nog slaat het nergens op dat ik het ding niet meer kan bereiken en geen i-net meer heb.

  Daarnaast heb ik de router meerdere keren van het netstroom gehaald en de reset knop gebruikt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.