Vraag & Antwoord

Servers

Eigen server : Windows 2000 Prof. of Server ?

Anoniem
Leo S
11 antwoorden
 • Ik heb thuis een PC staan die ik gebruik als web- en fileserver.
  Op deze server had ik Windows 2000 Professional draaien als OS.

  Nu is de harde schijf dusdanig overleden dat er niet meer van te booten valt (de data is nog wel bereikbaar als slave in een andere PC).
  Ik heb nog een andere lege harde schijf liggen en wil daar weer een OS op gaan installeren.

  De vraag is nu even of ik weer Windows 2000 Professional zal installeren of dat ik Windows 2000 Server zal installeren. Wat zijn de voor- en nadelen van de Server editie t.o.v. de Prof. editie?

  Ook heb ik naar ClarkConnect gekeken, alleen zit ik daar nog heel erg over te twijfelen, omdat ik niet weet hoe ik daarop m'n www-data terug kan zetten (html, php en mysql bestanden).

  Hopelijk kan iemand tips en aanbevelingen geven.
 • De server edition heeft meer megelijk heden zoals Active directory, media server, Mail server, vpn server etc etc…

  Wat je het beste kan doen is, er zijn programma's waarmee je in de nacht je pc op standby kan zetten zodat die bv de volgende dag om 8 uur weer van zelf aan gaat.

  bespaar je wel levensduur van je pc componenten.
 • De server edition heeft meer mogelijk heden zoals Active directory, media server, Mail server, vpn server etc etc…

  Wat je het beste kan doen is, er zijn programma's waarmee je in de nacht je pc op standby kan zetten zodat die bv de volgende dag om 8 uur weer van zelf aan gaat.

  bespaar je wel levensduur van je pc componenten.
 • [quote:a85e9239b9="Mehmet"]Wat je het beste kan doen is, er zijn programma's waarmee je in de nacht je pc op standby kan zetten zodat die bv de volgende dag om 8 uur weer van zelf aan gaat.

  bespaar je wel levensduur van je pc componenten.[/quote:a85e9239b9]

  Welke programma's zijn dat?
 • clarkconnect heeft standaard ondersteuning voor php, mysql en uiteraard html.
 • [quote:c23787e577="rolfb"]clarkconnect heeft standaard ondersteuning voor php, mysql en uiteraard html.[/quote:c23787e577]
  Ik geloof dat de keuze voor een OS gemaakt moest worden tussen Windows 2000 professional of server…
 • Een server heeft alleen nut als je een domein wilt gaan draaien. Indien je een servertje op wilt zetten voor web/mail/ftp etc etc volstaat een "workstation" OS.
 • Het maakt wel verschil als je IIS wilt gebruiken als web/ftp-server. Onder Windows 2000 Professional ben je dan gelimiteerd tot 10 simultane connecties en maar één webserver en één ftp-server. Bij de server-versie van Windows 2000 heb je deze restricties niet.
 • [quote:c388f6d6ac="Leo S"][quote:c388f6d6ac="rolfb"]clarkconnect heeft standaard ondersteuning voor php, mysql en uiteraard html.[/quote:c388f6d6ac]
  Ik geloof dat de keuze voor een OS gemaakt moest worden tussen Windows 2000 professional of server…[/quote:c388f6d6ac]
  TS heeft een impliciete vraag over CC gesteld die ik graag & makkelijk beantwoord.
 • [quote:abbc6790b8="Venzent"]Een server heeft alleen nut als je een domein wilt gaan draaien. Indien je een servertje op wilt zetten voor web/mail/ftp etc etc volstaat een "workstation" OS.[/quote:abbc6790b8]
  Het OS op een computer bepaalt nog niet de rol die hij heeft in een netwerk. Je kan namelijk prima van een Windows XP machine een webserver maken door gebruik te maken van de ingebouwde IIS (met bovengenoemde restrictie), Apache, of andere webserver-software. Zo is er ook andere server-software beschikbaar. Ook kun je XP standaard al als fileserver gebruiken, om maar even een paar voorbeelden te noemen. Aan de andere kant ken ik mensen die de meest vette games spelen op een computer waar Windows Server 2003 op draait…
 • [quote:beeef1c243="Leo S"][quote:beeef1c243="Venzent"]Een server heeft alleen nut als je een domein wilt gaan draaien. Indien je een servertje op wilt zetten voor web/mail/ftp etc etc volstaat een "workstation" OS.[/quote:beeef1c243]
  Het OS op een computer bepaalt nog niet de rol die hij heeft in een netwerk. Je kan namelijk prima van een Windows XP machine een webserver maken door gebruik te maken van de ingebouwde IIS (met bovengenoemde restrictie), Apache, of andere webserver-software. Zo is er ook andere server-software beschikbaar. Ook kun je XP standaard al als fileserver gebruiken, om maar even een paar voorbeelden te noemen. Aan de andere kant ken ik mensen die de meest vette games spelen op een computer waar Windows Server 2003 op draait…[/quote:beeef1c243]
  Volgens mij zeg je hetzelfde als ik bedoel, zoals je zelf al aangeeft kan XP prima "server-applicaties" draaien, en je kan ook games draaien op 2003 server (al is dat laatste leuk dat het kan, maar je raadt geen 2003 server aan als game-pc, al is het maar omdat standaard een heleboel disabled is). Ik geef alleen maar aan dat in het geval van de TS w2k3 overbodig is als je geen domein (oid) gaat draaien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.