Vraag & Antwoord

Servers

xampp server bereiken van buiten af

Anoniem
wobly
4 antwoorden
 • hallo allemaal ik heb in het blad gelezen over champ kgeloof het blad van "mei" nu heb ik het voor elkaar gekregen om xamp en alles aan te krijgen maar ik kan er aleen komen via htt://localhost of via http://127.0.0.1 maar die doet het natuurlijk niet van buiten af in het blad stond dat je kon connecten met je eigen ip mits je weet hoe dit zou moeten verder stond er niks IK WEET DIT NATUULIJK WEER NIET als ik mijn ip intoets (84.80.115.149) komt mijn internet router er voor
  en van buiten af komt er pagina niet gevonden voor

  WIE HELPT MIJ???!!!!
 • Oke, dit heb ik ook gehad, eerst ga je in je internetbrowser naar de configuratiepagina van je router. Op mijn speedtouch is dat 10.0.0.138, maar ik geloof dat dit verschilt bij het merk van je router.

  Als je daar bent ga je het napt of nat menu, daar kies je de poorten die opengezet moeten worden. Voor bv Apache zijn dit de poorten 80 en 443. Daar kies je new entry en voer je bij outside ip 84.80.115.149 in. Bij je inside ip kies je een ip adres, bv 10.0.0.153. Daarna vul je bij inside en outside port 80 in. Bij de nieuwe entry zou je ook moeten kunnen kiezen tussen udp en tcp, je maakt 1 entry voor port 80 op tcp en 1tje op udp. Dit doe je ook voor port 443.

  Nu ga je naar het configuratiescherm > netwerkvebindingen > (rechtsklikken) eigenschappen. Daar zie je 4 opties staan als ik het me nog goed herinner (kheb al een tijdje geen windoos meer gebruikt), je klikt op tcp/ip > eigenschappen. Nu kun je kiezen tussen automatisch en handmatig, je kiest handmatig, dan vul je bij ip adres in 10.0.0.153 (daar had je net de poorten voor opengezet). Bij gateway voer je het ip adres van de router in, in mijn geval dus 10.0.0.138. Bij subnetmask vul je dit in: 255.255.255.0 (dit kan anders zijn, maar tenzij je er zelf iets aan hebt veranders zou het nog gewoon zo moeten staan). Bij Primaire DNS Server vul je weer het ip adres van je router in. Secundair ip adres laat je open. Nu check je of je internet nog werkt, als het niet werkt zet je de instellingen weer op automatisch en vraag je hier wat het probleem was. Met die instellingen heb ik overigens nog geen problemen gehad.

  Als het goed is zou ie nu moeten werken! :wink:

  JPRGO
 • hartelijk bedankt jprgo het is gelukt


  nu op naar het volgende probleem in internet explorer komt er mooi de site tevoorschijn

  maar in firefox krijg ik dit

  <HTML><HEAD><TITLE>Welkom bij CARMAR VERHUUR </TITLE></HEAD>  <FRAMESET ROWS="115,*">

  <FRAME SRC="vaste pagina.html.txt" NAME="top">

  <FRAMESET COLS="150,*">
  <FRAME SRC="MENU.html.txt" NAME="menu">
  <FRAME SRC="home.html.txt" NAME="main" noresize>

  </FRAMESET>


  ik heb mis ook al een oplossing maar zoals gewoonlijk kost dit weer veel tijd en moet ik dit uitzoeken
  als iemand toevallig iets weet voor die prob graag efkes melde

  ik gaate weer aan de slag
  en nog bedankt jprgo
 • Als ie t in internet exploiter wel doet dan zal het een compatibiliteitsprobleem met Firefox zijn. Ik denk dus dat het aan de pagina zelf ligt. Wat je kan proberen is om dit adres http://84.80.115.149/xampp te laden in Firefox. Deze pagina werkt zeker in Firefox, als die het ook niet doet zou er een andere oorzaak moeten zijn, maar meer dan dit weet ik niet.

  JPRGO

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.