Vraag & Antwoord

Servers

FTP server

Anoniem
rolfb
5 antwoorden
 • Hey! Ik heb gister een Externe HDD van Packard Bell met daarbij een Network Storage Adapter van Sitecom aangeschaft. Met de Storage Adapter zou het mogelijk moeten zijn de Externe HDD te laten fungeren als FTP server. Nu heb ik hem opgenomen in mijn thuis netwerk, kan op alle pc's de HDD bekijken maar andere externe users kunnen er niet opkomen.

  Omdat ik een eigen webite host, wil ik hem graag op deze FTP server zetten zodat anderen hem kunnen bezoeken. Mijn vraag is, welke port forward ik zodat anderen de webpagina kunnen zien en wat is het i.p wat zij gebruiken?!

  ISP: Planet.nl
  Hardware: Externe HDD van Packard Bell, Network Storage Adapter van Sitecom, Multi-PC modem van Alcatel
 • Voor internet (websites) moet je poort 80 forwarden. Voor FTP zijn de standaard poorten 20 en 21.
 • het maakt eigenlijk niet zoveel uit. Als jij poort 5533 doorverwijst naar jouw Ip en dan in de instellingen van je FTP luisteren naar poort 5533 doet werkt het ook :D

  Dus je kan zelf een poort nr geven,
 • Akkoord, maar voor websites is het toch wel handig om poort 80 te gebruiken, anders vinden veel (toekomstige) bezoekers de website niet.
 • [quote:66729fd9d4="Sellis"]Akkoord, maar voor websites is het toch wel handig om poort 80 te gebruiken, anders vinden veel (toekomstige) bezoekers de website niet.[/quote:66729fd9d4]

  had gewoon effe bij gezet zodat hij dat ook wist :) :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.