Vraag & Antwoord

Servers

Windows media service via de router

Anoniem
samkaya
4 antwoorden
 • Ik heb een probleempje met windows media service. Dus ik wil muziek streamen zodat ik het op m'n werk kan luisteren. Ik hou niet van muziek op de radio.

  Ik heb een aantal publicatiepunten gemaakt op mijn server. Op mijn eigen netwerk kan ik het gewoon luisteren. Via mijn laptop beluister ik muziek wat op mijn server staat.

  Dus het werkt gewoon. Nu komt mijn probleem. Hoe kan ik dit vanaf de buitenwereld luisteren? Ik wil de poort openzetten die hiervoor nodig is in mijn router, maar ik weet niet welke poort dat precies is. Ik zag op een ander forum een topic staan en daar werd poortnummer 1128 genoemd. Ik heb zowel tcp als udp geopend naar mijn server.
  Ook poortnummer 1755 werd ergens genoemd. Deze heb ik ook zowel tcp als udp geopend naar mijn server. Vreemd genoeg werkt het niet. Je kunt de streams openen op 2 manieren. Of via de browser met een html pagina die een ingesloten windows media speler heeft http://www.samkaya.nl/samet.htm of je opent de stream direct via mediaplayer met de volgende link http://www.samkaya.nl/sametmuziek.asx. Nog een stream:

  http://www.samkaya.nl/samet2.htm en http://www.samkaya.nl/samet2.asx

  Wie kan mij helpen hiermee?
 • Op je server moet je een vast ip adres instellen. Als je niet weet welke poort het is kun je via "DMZ" alle poorten openstellen. Een DmZ is een zone die buiten de firewall om gaat! Lees ook de manual van je router.

  Uiteraard heb je wel goede anti virus op je "server"!

  Trouwens , ik hou ook van muziek op mijn werk maar ik heb gewoon een ipod want wat jij doet is ingewikkeld, mogelijk onveilig, kost stroom en is brandgevaarlijk.
  Plus als andere mensen er ook bij kunnen is het illegaal. Downloaden van films en muziek mag, software niet en uploaden mag nooit. Streamen valt volgens mij onder uploaden.

  Aanvullend, ik heb wel eens een game server achter de router gedraaid en met mijn oude router was de server ook onbereikbaar voor medespelers. Toen ik een nieuwe router kreeg was het ineens opgelost. De open poorten waren hetzelfde. Dus het kan ook nog aan je router liggen.
 • Me router heeft al een vast ip. Ik heb dmz ingeschakeld naar me server. Deze is al op en top beveiligd, maar ik krijg het nog steeds niet voor elkaar.

  Ik wil deze streaming server gebruiker voor amateur muziek, dus dat is geen probleem. En als het eenmaal werkt wordt dit verstopt achter slot en grendel.

  Blijkbaar ligt het aan me router dan. Het is een adsl2 router van versatel (voor eredivisie voetbal)
 • Je had de DMZ al ontdekt dus, misschien doet je windows firewall moeilijk of een firewal van een andere fabrikant.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.