Vraag & Antwoord

Servers

Verbindingen via MSTSC beveiligen

Anoniem
chatjozef
3 antwoorden
 • Hallo,

  ik maak regelmatig buiten huis op externe comptuers verbinding via mstsc.
  opzich werkt dit perfect maar helaas blijft de server achter in het mstsc scherm.

  opzich geen ramp maar er hoeft maar een verkeerde te zitten en die gaat ff lekker kutten met wachtwoord combinaties etc..etc.. restultaat lijkt me duidelijk

  nou vroeg ik me af hoe ik dit kon beveiligen.
  zelf zat ik te denken door ff een vpn cilent op me usb stick te zetten en zo verbinding naar mijn net te maken. maja helaas niet overal waar ik kom kan ik vpn verbindingen aanmaken

  mijn usb sitck is me heilig, deze heb ik ook beveligt. dus opzich als er een utilitie is die ik daar op kan zetten en mij zo via mstsc helpt verbinding te maken via mstsc zonder sporen achter te laten vind ik het mooi!

  ik hoor het wel
 • is mijn vraag zo moeilijk of het antwoord ontvindbaar?
 • De remote desktop client laat een bestandje achter waar de laatst gebruikte instellingen in opgeslagen zijn. Dit is het bestand default.rdp. Dit bestand wordt opgeslagen in de 'mijn documenten' van de ingelogde gebruiker. Je kan dit bestand iedere keer verwijderen.

  Wat je ook kan doen is de remote desktop client vanaf je memory stick opstarten. Volgens mij laat ie dan op de PC zelf geen sporen achter, maar dat kun je natuurlijk altijd eens uitproberen, door na gebruik van je memory stick, de client op de pc zelf op te starten en te kijken wat er ingevuld staat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.