Vraag & Antwoord

Servers

2003 srv, werkgroepnaam veranderd in oude computernaam

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik heb een 2003 server staan, hij werkt in de werkgroep "werkgroep",

  Ik heb nu de computernaam veranderd, en nu zegt ie bij aanmelden dat a: hij geen domein kan vinden (hij is niet lid van een domein, maar van een werkgroep)

  b: je kan dan bij geavanceerde inlog opties kiezen tussen lokaal aanmelden of bij een werkgroep, welnu, de werkgroep naam is veranderd in de OUDE computernaam !

  Wat kan dat zijn ?
 • [quote:17ce9abde8="dirk66"]Ik heb een 2003 server staan, hij werkt in de werkgroep "werkgroep",

  Ik heb nu de computernaam veranderd, en nu zegt ie bij aanmelden dat
  a: hij geen domein kan vinden (hij is niet lid van een domein, maar van een werkgroep)

  b: je kan dan bij geavanceerde inlog opties kiezen tussen lokaal aanmelden of bij een werkgroep, welnu, de werkgroep naam is veranderd in de OUDE computernaam !

  Wat kan dat zijn ?[/quote:17ce9abde8]
 • Je kan niet aanmelden bij een werkgroep, alleen bij een domein, je kan echter wel lid zijn van een werkgroep, maar aangezien je nooit kan aanmelden op een werkgroep, zal je die dan ook niet zien bij de lijst met aanmeldmogelijkheden in het aanmeldscherm. Hier staan alleen de beschikbare domeinen en de servernaam (lokaal aanloggen)
 • Beetje vreemd allemaal… Als je computer geen lid is van een domein, krijg je altijd alleen maar de lokale computernaam te zien bij het inloggen. Je kan immers nergens anders op inloggen, dan op de lokale computer. Het lijkt me dan ook logisch dat ie dan ook alleen de nieuwe computernaam laat zien, op het moment dat je die gewijzigd hebt.

  Ik snap het probleem niet helemaal…
 • [quote:601fc8e1a3="Leo S"]Beetje vreemd allemaal… Als je computer geen lid is van een domein, krijg je altijd alleen maar de lokale computernaam te zien bij het inloggen. Je kan immers nergens anders op inloggen, dan op de lokale computer. Het lijkt me dan ook logisch dat ie dan ook alleen de nieuwe computernaam laat zien, op het moment dat je die gewijzigd hebt.

  Ik snap het probleem niet helemaal…[/quote:601fc8e1a3]

  Ja dat is het nu juist, normaal krijg je in het inlogscherm de mogelijkheid om je aan te melden in een domein OF op je lokale pc. Welnu bij mij staat er geen domeinnaam, (standalone server), alleen de computernaam, EN een werkgroepnaam…
 • En dat snap ik nou juist niet, want als je computer geen lid is van een domein, krijg je normaal gesproken alleen je lokale computernaam te zien. Op een werkgroep kun je namelijk niet inloggen…
 • misschien haalt ie de terminologie ff door elkaar en gaat ie ervan uit dat zijn werkgroep (oftewel zijn pc naam) dezelfde naam heb gekregen als zn pc.

  waar overigens nog tussen haakjes altijd staat dat het om de lokale compuiter gaat.

  wil je je aanmelden in een domein moet je een DC met AD hebben draaien op je 2003 install. kan je je niet herinneren dat je dat ooit heb geinstalleerd c.q. dagen heb zitten configureren, dan kan je ervan uit gaan dat je dus ook niet heb draaien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord