Vraag & Antwoord

Servers

Server install. klein bedrijfs netw.

Anoniem
richardv
2 antwoorden
 • Ik heb al jaren een dell poweredge 2450 server draaien met Windows xp pro erop. Als opslag gebruik ik 4 scsi schijven van 36 gb. Schijven staan per twee in een Raid formatie (mirror).
  Ik gebruik de server voor: een Access database, delen van email (Outlook .pst bestand) en een zeer kleine Windows toepassing (Nimm) om binnenkomende telefoontjes te registreren.
  Nu werd ik er laatst op aangesproken dat een pc met Windows nooit een server kan zijn en enkel een 'domme' huiscomputer is.
  Dan doe ik dus wat fout.
  Het enige wat ik aan problemen heb is dat Norton (schijnt ook niet geschikt te zijn op een server) de raid schijven onleesbaar maakten. Dwz de server starte niet meer op omdat hij heel veel fouten had bij het lezen van de OS. En ik vindt het aanleveren van de database gegevens soms wat aan de trage kant.
  Heb inmiddels wel het netwerk aangepast naar 1 Gb (zowel switch, bekabeling als nic's)
  Heeft iemand tips voor mij?
 • Je zou windows 2003 server erop kunnen zetten. Maar in principe moet xp pro ook wel goed werken op een server. Je zou ook aan linux kunnen denken, met samba en zo, maar dan moet je daar wel tijd in willen steken.

  Gewone Norton zou ik sowieso niet gebruiken. De corporate versie schijnt wat beter te zijn. Ik zou zelf NOD32 erop zetten.

  Heb je wel voldoende geheugen in de server? Kan soms aardig schelen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.