Vraag & Antwoord

Servers

Hoe verwijder ik Exchange 2000 server

Anoniem
Mauricio
17 antwoorden
 • Ik heb microsoft Exchange 2000 geïnstalleerd maar niet volledig.
  Nu wil ik hem verwijderen en op nieuw installeren maar lukt het niet en komt deze melding;
  Microsoft and collaborations services cannot assignet the action install because Aserver object for this server already exist in the Administrative Group “First Administraive Group”
  You must either remove this server object before installing,or run setup with “DisasterRecovery “ swich .

  Ik kan dit onderdeel niet vinden in de server om te verwijderen en heb ik geen optie DiasterRecovery gezien op de cd van installatie .


  Wie kan mij helpen
 • Ik stel voor dat je voor de volgende keer eerst een boek gaat lezen over Exchange en vooral de installatie ervan…

  Voor nu is het wel even belangrijk om te weten dat met een 'switch' in dit geval een schakeloptie is die achter setup.exe wordt gezet. Dus als er gezegd wordt om de disasterrecovery switch te gebruiken zet je dus "…\setup.exe /disasterrecovery" in "start –> run"
 • Ik ben bezig met oefening van netwerk beheer boek ,een van oefening is installeren van exchange 2000 server.
  Wat moet ik zetten ipv puntjes ……\setup.exe/disaterrecovery”
  Ik heb gedaan wat jij zegt maar krijg ik een melding :
  Cannot find the file …..or one of its components.make sure the path and filename are correct an all required libraries are available
 • Ik bedoel dus dat je het volledige pad naar setup.exe in moet vullen. Aangezien dit pad wel heel erg lang is, laat ik alle directories voor setup.exe weg… De snelste manier om dit te doen is in explorer naar de map waar setup.exe in staat te bladeren, start –> run (venster open laten staan), setup.exe vanuit explorer in "run"-venster slepen en vervolgens "/disasterrecovery" erachter zetten.
 • Het is niet gelukt ,ik krijg deze melding .
  Moet ik het woord disasterrecovery achter setup.exe zetten of een bestand disasterrecovery…?

  Hier is de afbeelding

  [img:b23b1ac801]http://img116.imageshack.us/img116/7601/disastertm8.jpg[/img:b23b1ac801]
 • Wat dacht je van de aanhalingstekens? Als iemand iets tussen aanhalingstekens zet, betekent dat, dat je moet gebruiken wat ertussen staat en de aanhalingstekens zelf weg moet laten.

  Het kunnen gebruiken van schakelopties achter bestandsnamen vind ik eigenlijk bij de basiskennis horen die een netwerkbeheerder zeker moet weten. Ik stel voor dat je je daar eerst in verdiept, je zal het namelijk veel vaker tegenkomen…
 • aanhalingstekens heb ik weggehaald .het resultaat is twee lege mappen ,Exchange wordt niet verwijderd

  [img:e7d65b4bf1]http://img292.imageshack.us/img292/427/disasterhv6.jpg[/img:e7d65b4bf1]
 • Je hebt nu teveel aanhalingstekens weggelaten. Als er in een pad naar een bestand namelijk spaties voorkomen, moet je dit pad tussen dubbele aanhalingstekens zetten. In jouw geval moet je dus het volgende intikken in 'start –> run':
  "C:\winnt\system32\microsoft integration\microsoft exchange 2000\setup.exe" /disaterrecovery

  Zoals ik al eerder schreef: Een netwerkbeheerder moet weten hoe hij/zij schakelopties achter een setup.exe kan zetten. Verdiep je eerst even in de basisvaardigheden voor Windows, voordat je met complexe software als Exchange gaat spelen.
 • Het probleem is bijna opgelost ,alleen nog de laatste stap .
  Tijdens proces krijg ik het volgende melding:
  "After setup has completed,restore your databases from backup
  and then reboort your machine."
  Welke databases bedoeld en waar kan ik vinden.?
 • Ik vraag me werkelijk af waarom je met Exchange aan het rommelen bent als je niet eens weet dat Exchange alles opslaat in een database…
 • Ik ben aan het studeren netwerkbeheer en niet aan het rommelen
  Er is een hoofdstuk lokale mailservice met exchange 2000 server
  en komt deze situatie tegen ,en staat geen uitleg over exchange server alleen opdrachten.
  hoe weet ik dan Exchange alles opslaat in een database?
 • Ik neem aan dat als je een studie doet over netwerkbeheer dat je dan ook les krijgt in de fundamenten van de software die op het gemiddeld netwerk draait. Dit is namelijk basiskennis voor een systeembeheerder. De basis van Exchange is namelijk deze database en de integratie met Active Directory. Zonder deze basiskennis zul je continu tegen dit soort tegen dit soort dingen aan lopen.
 • De hoofdstuk lokale mailservice met exchange 2000 server heb ik niet gehad op opleiding instituut want hij behoort niet tot de exameneisen van het examen MN3 van de stichting Exin,maar het is voor mij zelfstudie .
 • hm…ik heb 0 opleidingen gedaan en gewoon wel wat aangerommeld, en nu na een paar keer wi2003 opnieuw installen, paar keer exchange server opgezet te hebben draait ie nu wel. en hoe? niet alleen maar gelijk alles lukraak vragen op een forum, maar zelf ook zoeken en proberen. kom je er niet uit, deinstalleer gewoon win2k ook en zet alles er opnieuw op. een hoop werk, maar je leert er zoveel van. tenzij je natuurlijk onwijze software nog extra heb draaien op je testsysteempje. dan kan het wel wat meer werk zijn.

  maar zeg nou zelf…als je aan eht studeren bent ga je dit soort dingen niet op je eigen pc'tje neerknallen waar van alles mee kan gebeuren. ik bedoel…wat doet office nou helemaal op een server?
 • Hi fabstar81,
  Deinstaller win2k vin ik niet praktisch oplossing want bij elke fout of probleem software opnieuw installeren vind ik niet goed.
  Natuurlijk moet iemand eerst zoeken en proberen om oplossing te vinden en als niet uitkomen gewoon vraag stellen op de forum.
  ik heb nog steeds geen duidelijk antwoord op mijn vraag ,ik zie alleen maar discussie .
  :roll: :roll: :roll: :roll:
 • ik wil maar zeggen dat als je echt aan eht experimenteren ben, je dit het best met een leeg systeem kan doen, waarbij je het je kan veroorloven gewoon weer opnieuw te beginnen als het helemaal fout gaat. en geloof me, door elke keer alles opnieuw te doen leer je het meest.

  ik heb helaas verder geen oplossing voor je probleem. ik denk dat dit dieper zit dan mijn kennis gaat. ik had hele andere problemen met de 100 keer dat ik exchange installde. heb nu ook een probleem wat zich niet laat oplossen zo 1, 2, 3. ik ben echter al in zo een stadium dat ik niet zomaar mn win3k server kan herinstalleren. daar draait ie verder te goed voor.

  heb je google of tweakers ook al geprobeerd? en de knowledgebase van microsoft? je hebt daar het hele technet voor alle windows. kijk even in je logfiles wat er nou precies fout gaat met die exchange install en zoek daarna op microsoft het KB artikel erbij. ze hebben op (bijna) elke foutcode een snelle passende oplossing die vaak met een commandline (zoals Leo S al een voorbeeld geeft) op te lossen zijn.

  :y:
 • Hoezo heb je nog geen duidelijk antwoord op je vraag?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.