Vraag & Antwoord

Servers

[exchange2003] Opslag te weinig

Anoniem
fabstar81
5 antwoorden
 • hallo luitjes,

  heb een win2003 server me exchange 2003. nu wordt mn .pst filetje een beetje groot en loopt mn c: schijf van mn server vol.

  is het mogelijk om de opslaglokatie van alle exchange mailboxen oid te veranderen? heb nog een schijf erin hangen die dat allemaal wel aankan dus daar zou ie het op moeten slaan het liefst.


  alvast bedankt. ow ja, en mn postvak opruimen is geen optie :wink:
  kan op zich wel op mn andere server ook een exchange opzetten en de gebruikers verplaatsen naar die bak, en daarna exchange verwijderen van de vollopende server, maar goed…das wel erg veel werk.
 • Open in Exchange system manager de properties van je mailbox store. Op het tabblad 'database' kun je de lokatie van de database en de streaming file aanpassen. Hetzelfde geldt voor je public folder store.

  Het is ook aan te raden om de system path aan te passen, zodat de logfiles ook niet op C staan. Dit doe je in de properties van de server (rechtsklik op servernaam –> properties).

  Overigens is het denk ik wel goed om te weten dat Exchange geen gebruik maakt van PST bestanden, maar alles opslaat in een database…
 • klopt, had ik moeten weten. het zijn .ost files. slip of the finger. worden de databases automatisch overkopieerd naar die andere lokatie? net zoals alles automatisch gekopieerd wordt wanneer je in je GPO redirection dingen aanpast?

  die mailboxstore had ik echt nooit kunnen vinden. was echt elke setting langsgeweest. nu wel gevonden…is nu aan het transferren. (gaat dus automatisch ja :D )
 • is er misschien nog iets anders wat ik moet instellen? ik kan nl ineens niet meer connecten met mn exchange server. de webmail is ook uit de lucht, en met outlook kan ik geen verbinding maken… :(

  heeeeeeeeelp
 • Exchange slaat ook niet alles op in ost-bestanden, dat doet Outlook wanneer deze de mail lokaal offline opslaat. In Exchange wordt alles opgeslagen door middel van de Jet Database engine. Een database bestaat hierbij uit het database-bestand zelf en een streaming file (resp. de priv1.edb en de priv1.stm voor de mailbox store en pub1.edb en pub1.stm voor de public folders). Verder zijn er transaction logs waarin iedere transactie op de database in bijgehouden wordt. Zodra er een full backup van de information store wordt gemaakt, worden deze transacties daadwerkelijk op de database uitgevoerd en worden de logfiles verwijderd. Het is dus erg belangrijk om regelmatig een full backup van de information store te maken.

  Om jouw probleem te bekijken zul je eens in de system manager moeten kijken of je databases weer goed ge-mount zijn. Ga hiervoor naar … –> <servernaam> –> <storage group>. Als een store niet gemount is staat er een rood pijltje bij het icoontje. Klik met rechts op deze store en kies 'mount store'. Als dit niet gaat, kun je met de foutmelding wellicht meer…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.