Vraag & Antwoord

Servers

Compaq ProLiant 1600 probleem

Anoniem
Marcel Totaal
5 antwoorden
 • Hi y'all,

  Ik heb al een tijdje een Compaq ProLiant 1600 staan en heb vandaag besloten om de 4x 9.1gb schijven in een RAID0 te zetten. Inplaats van de met 3 schijven gecreërde RAID 5.

  Ik doe de smartstart cd erin en gooi de oude array eruit, en maak een nieuwe aan. Tot zover lijkt alles nog goed te gaan.

  Dan even opnieuw opstarten, en gelijk maar proberen om er Windows Server 2003 Standart NL op te installeren. De eerste keer krijg ik een foutmelding na het opnieuw opstarten, met het installeren van Server 2003 zelf. Ik denk ik start even opnieuw op en begin opnieuw, dan gaat het wel over.

  Niet dus, nu kom ik tot net voor het formatteren en krijg ik een foutmelding, waardoor ik opnieuw op moet starten. Dat gedaan krijg ik op hetzelfde punt, dezelfde foutmelding.

  Ik denk er zit iets fout in de array en ik stop dus de smartstart cd er weer in om te kijken waar die fout zit, echter, nu krijg ik de melding dat er een bestand niet bestaat in de windows directory, waardoor de smartstart niet kan opstarten, hij blijft maar laden en laden en laden, maar er komt helemaal niets.

  Even de specs van dit beestje:

  Dual pentium III 500, slot 1
  640MB ECC registered SDRAM
  4x 9.1GB SCSI 7200RPM disks van Compaq
  Smartstart for servers cd versie 5.0.5 (Gisteren vers gedownload)
  Windows Server 2003 Standart NL

  Iemand een oplossing voor dit probleem? Alvast bedankt!
 • Echt niemand? :')
 • Wat voor array controller zit er in? Het kan natuurlijk zo zijn dat er extra drivers voor je array controller nodig zijn voor de setup. Download deze drivers en zet ze op een floppy. Zodra de setup start kun je op F6 drukken om extra drivers te laden (dit laden van extra drivers gebeurt pas nadat de andere drivers geladen zijn, setup zal dus niet meteen op die F6 reageren).
 • Er zijn geen speciale drivers nodig voor de setup van Windows, heb het al vaker gedan op dezelfde server, en toen ging het wel gewoon goed, zonder extra drivers laden.
 • En wat gebeurt er als je tijdens het opstarten van de server, in het BIOS van je array controller (te benaderen door tijdens het initialiseren op F8 te drukken), je array opnieuw aanmaakt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.