Vraag & Antwoord

Servers

exchange 2003 en public folders

Anoniem
Leo S
5 antwoorden
 • Hallo,

  als ik via de exchange system manager bij public folders een folder wil toevoegen dan verschijnt de volgende foutmelding:

  "the http service by public folders is not available, possible causes are that public stores are not mounted and the information store services is not running".

  maar als ik kijk bij services dan zie ik dat de information store wel actief is (staat op running), maar ik begrijp de andere melding niet helemaal, kan iemand mij wat meer informatie geven en eventueel een richting waar ik in zou moeten kijken.

  als ik via outlook naar public folders ga kan ik gewoon mappen aanmaken,
  op ddeze manier gaat het goed.

  alvast bedankt
 • Deze melding krijg je als je in IIS een host-header hebt ingevuld in de properties van je default website. Vraag me niet wat het ermee te maken heeft, maar haal de host-header weg en je hebt de foutmelding ook niet meer. Als je toch een bepaalde host-header op je default website wilt gebruiken kun je ook een tweede regel toevoegen met die host-header erin.
 • hallo,

  beankt voor je antwoord, ik heb bij iis bij default website properties
  bij website en description staan: default website, moet ik deze tekst weg halen?
 • Nee, ik heb het over de host header. In de properties van je default website, op het tabblad web site, heb je achter het vakje IP address een knop advanced. Als je hierop klikt, kun je onder andere het poortnummer wijzigen, waar deze site op draait, maar ook een host header invullen.

  Om deze foutmelding niet meer te krijgen moet je hier in ieder geval een regel hebben staan waar onder de kolom 'host header value' niets ingevuld is. Je kan de regel bewerken en de host header weghalen, maar je kan ook een nieuwe regel toevoegen zonder host header.
 • Hallo,

  klopt, er staat niets, regel is leeg, heb je nog een ander idee wat mijn foutmelding kan zijn

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.