Vraag & Antwoord

Servers

PhpMyAdmin probleempje [OPGELOST]

Anoniem
John
6 antwoorden
 • Na eerder een server onder WindowsXp draaiende gehad te hebben wilde ik nu W2003 server 5.2 gebruiken om een server op te zetten.
  De installatie van W2003 is goed verlopen.

  Vervolgens MySQL 5.0.37 geinstalleerd en volgens mij draait deze ook goed. Ik zie hem bij de services staan als gestart.

  PHP 5.2.1 geinstalleerd en ook deze lijkt goed te werken. Met PHPinfo kan ik de configuratie bekijken en eenvoudige PHP pagina's worden ook goed weergegeven.

  Om een nwe database aan te kunnen maken PHPMyAdmin 2.10.0.2 geinstalleerd en daar loop ik tegen een probleem op. Ik krijg een foutmelding: "Kan de mysql extentie niet laden,<br />Controleer de PHP Configuratie".
  Wanneer ik vervolgens naar de link in de documentatie spring wordt ik helaas niet veel wijzer:

  [quote:8d3843ccb6][b:8d3843ccb6]1.20 I receive the error "cannot load MySQL extension, please check PHP Configuration".[/b:8d3843ccb6]
  To connect to a MySQL server, PHP needs a set of MySQL functions called "MySQL extension". This extension may be part of the PHP distribution (compiled-in), otherwise it needs to be loaded dynamically. Its name is probably mysql.so or php_mysql.dll. phpMyAdmin tried to load the extension but failed.[/quote:8d3843ccb6]

  Ik heb zelf in ieder geval het idee dat de koppeling tussen PHP en MySql niet helemaal lekker is, ik heb alleen geen idee welke parameter ik aan moet passen/in moet vullen en met welke waarde.
  Ik vermoed dat het in de php.ini zit maar voor hetzelfde geld moet ik het in my.ini zoeken.

  Ook het installeren van een bulletinbord lukt niet, daar krijg ik de melding dat het gekozen database systeem niet ondersteund wordt maar ik heb het vage vermoeden dat dit veroorzaakt wordt door hetzelfde probleem.

  Wie kan mij op weg helpen om dit euvel te verhelpen ?

  Alvast bedankt,

  John
 • Zit denk ik in je php.ini, daarin moet je aangeven of (ik meen) mysql.dll wel of niet geladen moet worden. Er staat waarschijnlijk een puntkomma voor die regel, die je even moet weghalen.

  Edit:

  ;Windows Extensions
  extension=php3_mysql.dll <– deze dus
 • Bedankt Gerben.

  Ik heb de betreffende punt-komma verwijdert maar nog zonder resultaat.

  Is het niet zo dat het phpinfo bestand ook MySQL en zijn instellingen moet weergeven ? Deze vindt ik daar namelijk niet terug. Mogelijk een extra aanwijzing.

  Groetjes,

  John
 • Heb je de computer wel even opnieuw opgestart?
  Phpinfo() zou inderdaad mysql gegevens moeten laten zien.
 • Nu wel :-)

  Helaas nog zonder resultaat :-)
 • Staat het betreffende dll-bestand wel in de extentions directory (ik weet even niet de exacte naam van de directory, maar het is een map binnen de PHP-installatie waarin alle dll's van de extenties staan).

  Je kunt ook nog eens een kijkje nemen in de logboeken van Windows. Afhankelijk van de logging-instellingen van PHP kan het goed zijn dat je hier nog iets van aanvullende informatie kunt vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.