Vraag & Antwoord

Servers

Server voor Mac en PC

Anoniem
KM
6 antwoorden
 • Mijn kennis betreffende server gaat niet ver. Daarom volgende vraag:


  Ik heb een server nodig die zal dienen om max. 20 computers mee te verbinden. Deze computers zullen nooit allen tegelijkertijd op de server werken. Gemiddeld zullen zo'n 5 tot 10 computers op de server zitten. Tussen die computers zitter er al iets oudere modellen, maar ook nieuwe. De bedoeling is om alle computers software te laten gebruiken via de server, niet vanop de eigen HD. Bijkomend probleem: tussen die computers zit zowel Mac als PC.


  1/ Welk soort server is hier nodig
  2/ Is het überhaupt mogelijk om Mac en PC samen op 1 server te laten werken?
  3/ Indien ja, moet dan alle software apart geïnstalleerd worden, 1x voor Mac, 1x voor PC?
 • Het is sowieso onmogelijk, de software op een centrale server te zetten. Het moet op de clients geïnstalleerd zijn. Of je moet overstappen naar een systeem met thin clients. Je kunt natuurlijk wel documenten centraal opslaan.
 • Programma's central installeren is inderdaad zeer hoge school ict.

  Als je een citrix server koopt en installeerd (heel duur) dan kun je de gewone pc's en ook de macs als thin client gebruiken. je kunt ook nieuwe thin clients kopen. De server werkt namelijk via een webbrowser. Elke pc met een webbrowser kan dan op de server de centrale programma's draaien. Mijn ervaringen met 1000 van die dingen is dat het werkt maar niet geschikt is voor zware users, audio en video is niet te doen. Gewoon kantoorgebruik wel.

  Andere optie is bijvoorbeeld softgrid installeren, deze kan applicaties centraal beheren. Echt handig is het niet.

  Als jij een beginnende ict'er bent en niet iemand die een ict opleiding gaat volgen van remote ict management, gaat geen van beide opties je lukken.

  Een server als fileserver en printserver kan een kind van 6 maar centrale applicaties op een server dan moet je echt van goede huize komen.
 • Bedankt al voor de antwoorden.

  Het zit zo: ik ben naast leerkracht ook ICT-coördinator in een kleine school. We willen zoals hierboven reeds beschreven 1 server aankopen waarop de rest van de computers kunnen inloggen en liefst ook software kunnen gebruiken.

  Heel de installatie van de server zal ik uiteraard niet zelf doen, maar dit wordt gedaan door gespecialiseerde mensen.

  Enkel moet ik nu al een idee hebben hoe alles in zijn werk zal gaan aangezien ik een sluitende omschrijving van onze wensen moet formuleren. Daarmee dat ik even te rade kom op dit forum.

  Zoals, welk soort server heb ik nodig: een applicatieserver, een bestandsserver, wat zijn zoal de richtprijzen van dergelijke systemen, is het mogelijk om Mac en PC samen te laten werken op zo'n server, …

  Het is dus de bedoeling dat ENKEL de computers op school kunnen inloggen op de server. Dus niet via internet bij je thuis ofzo…
 • Dit lijkt me wel wat
  http://www.clarkconnect.com/
  er is ook nog een "school linux"
  http://k12linux.org/contents.html
 • Het combineren van mac en windows komt de beheerskosten niet ten goede. 20 computers beheren en een server is ongeveer 0,6 fte qua beheer. Leer mij scholieren kennen..
  Het idee van centrale applicatie beheer is prachtig maar duur - wat is jullie budget?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.