Vraag & Antwoord

Servers

Terminal Server Licensing

Anoniem
Leo S
3 antwoorden
 • Ik heb dit probleempje al een tijdje en vroeg me af of microsoft de licenties veranderd heeft.

  Ik maak gebruik van Terminal Server van Windows 2003 om op enkele server wat remotebeheer werk te kunnen doen. Dit ging altijd prima zonder licensing server maar sinds Servicepack 1 en Servicepack 2 moet ik ineens moeilijk doen met de licensing server. Servers verlopen nu naar 90 dagen.

  In servicepack 1 los ik het altijd op door Licensing server te installeren en vervolgens te deinstalleren. Ik krijg dan ook niet meer de optie "Remote Administration" zoals vroeger.

  Is de licentie veranderd en moet ik nu betalen voor Remote Administration ? Of is de configuratie veranderd en is het ergens anders in te stellen?

  (De servers staan op een school en heeft een andere constructie van licentie beheer dan menig bedrijf. Daarom weet ik het dus niet)
 • In Windows Server 2003 zit standaard Terminal Services voor remote beheer ingebakken, je hoeft dit niet extra te installeren, zoals je in Windows 2000 wel moest. Je kan dus alles wat betrekking heeft op terminal services verwijderen en, net als in Windows XP dat vinkje aanzetten op het tabblad "remote" in de "system properties".

  Je hebt dus voor remote beheer nog steeds geen aparte terminal server licenties nodig en dus ook geen licensing server. Bovendien is het in Windows 2003 zo, dat tijdelijke TS licenties pas na 120 dagen zullen verlopen, maar dit even terzijde…
 • [quote:a1cba94d2c="Leo S"]In Windows Server 2003 zit standaard Terminal Services voor remote beheer ingebakken, je hoeft dit niet extra te installeren, zoals je in Windows 2000 wel moest. Je kan dus alles wat betrekking heeft op terminal services verwijderen en, net als in Windows XP dat vinkje aanzetten op het tabblad "remote" in de "system properties".

  Je hebt dus voor remote beheer nog steeds geen aparte terminal server licenties nodig en dus ook geen licensing server. Bovendien is het in Windows 2003 zo, dat tijdelijke TS licenties pas na 120 dagen zullen verlopen, maar dit even terzijde…[/quote:a1cba94d2c]
  Kijk dat is net zoals XP veranderd! Het was ooit anders. Pre SP1 had je die remote tabblad niet.

  Had ik eigenlijk zelf ook wel kunnen bedenken

  Bedankt :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.