Vraag & Antwoord

Servers

User beheer Windows Home Server

Anoniem
None
26 antwoorden
 • Ik gebruik Windows Home Server. Het komt er op neer dat dit Windows Server 2003 is voor thuisgebruik.

  Ik heb op dit moment twee virtuele computers gemaakt:
  [list:0696a0a63c]
  [*:0696a0a63c]1. Virtuele Windows Home Server.
  [*:0696a0a63c]2. Virtuele Windows XP Pro NL incl SP2
  [/list:u:0696a0a63c]

  Ik heb een domein aangemaakt (skill.domain) op de Windows Home Server en ik heb de Windows XP Pro installatie daar lid gemaakt met een useraccount. Deze useraccount heb ik verder ingesteld door een groep te maken met een eigen group policy die ik heb geedit.

  Mijn vragen zijn de volgende:
  [list:0696a0a63c]
  [*:0696a0a63c]1. Hoe kan ik vanaf mijn Windows Home Server inloggen op de andere computers om daar hun bureaublad e.d. te kunnen zien en aan te kunnen passen? [i:0696a0a63c]Ik kan via remote desktop wel inloggen van de Windows XP Pro installatie op mijn Windows Home Server, maar omgekeerd kan ik dit niet. Het doel van het domein is om met 1 computer andere te kunnen beheren en instellen.[/i:0696a0a63c]
  [*:0696a0a63c]2. Hoe kan ik vanaf mijn Windows Home Server de registry van de Windows XP Pro installatie wijzigen?
  [*:0696a0a63c]3. Hoe kan ik vanaf mijn Windows Home Server, software installeren op mijn Windows XP Pro installatie?
  [/list:u:0696a0a63c]

  Bij voorbaat dank.
 • Ben niet thuis in Windows Home Server, maar om je computers te kunnen benaderen zal je wel toegang moeten geven. Je dient dus RDP (Remote Desktop Protocol) aan te zetten op je Windows machines.

  Als je zaken centraal wil beheren, regel je zaken via grouppolicies. (buroblad instellingen, software installaties, items in en uitschakelen, startmenu indelng, etc). Maak een share aan op je Home server waarin je de software centraal opslaat, deze kan je dan via een grouppolicy installeren op je XP machines. Weet echter niet hoe dit precies werkt bij Home Server, wel onder Server 2000, 2003 of 2008, maar neem aan hetzelfde.
 • RDP staat aan op beide machines.

  De GP kan ik editten. Maar ik kan daar geen softwareinstallaties mee uitvoeren op een andere pc.

  Het is mijn bedoeling om in mijn domein achter de server te zitten. Met de server heb ik het domein ingesteld. Dat is de computer waar ik de GP mee beheer e.d.

  Volgens mij moet het mogelijk zijn om dan via de server waar ik op werk software installaties uit te voeren en bureaubladen te zien van de andere pc's die lid zijn van het domein. Als systeembeheerder hoef je dan niet alle computers langs, maar je kunt zien wie er wat doet en wat geinstalleerd heeft en dat beheren.

  Als ik vanaf de Windows Home Server machine via RDP in wil loggen op mijn XP Pro install dan geeft hij aan dat er geen terminal service aanwezig is. Als ik via mijn XP Pro installatie op mijn Windows Home Server in wil loggen lukt dit wel. Ik kan dan met mijn XP Pro installatie het bureaublad beheren van mijn server.
 • Misschien moet je de laatste versie van RDP installeren op de Windows XP Machines (versie 6.0 is dat geloof ik). Staat er niet iets op de site van Microsoft of terminal server en Homeserver, bijvoorbeeld wat de minimale software vereisten zijn? Bij Server 2008 moet je bijvoorbeeld voor heel veel zaken echt Vista of zelfs Vista met SP1 hebben draaien, anders werkt het simpel weg niet.

  Nieuwe versie van RDP kan je hier vinden http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=26f11f0c-0d18-4306-abcf-d4f18c8f5df9&DisplayLang=en

  Neem aan dat je wel de ene XP machine met de andere kan overnemen?
  Staat toevallig niet nog een firewall of iets aan op de server die het uitgaande RDP verkeer blokkeerd?

  In Windows 2003 kan je via GP software installeren, deze optie zit bij je policies onder Computer/User Configuration, Software Settings, Software Installation. Je dient dan wel een MSI pakket van je software te hebben (of je kan nog met de oude zap files werken).
 • [quote:4c0b55548b="Phaldmmor"]Misschien moet je de laatste versie van RDP installeren op de Windows XP Machines (versie 6.0 is dat geloof ik). Staat er niet iets op de site van Microsoft of terminal server en Homeserver, bijvoorbeeld wat de minimale software vereisten zijn? Bij Server 2008 moet je bijvoorbeeld voor heel veel zaken echt Vista of zelfs Vista met SP1 hebben draaien, anders werkt het simpel weg niet.

  Nieuwe versie van RDP kan je hier vinden http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=26f11f0c-0d18-4306-abcf-d4f18c8f5df9&DisplayLang=en
  [/quote:4c0b55548b]

  Windows Home Server is vrij nieuw. Op de XP Pro installatie kan wel eens een oudere versie staan van RDP. Ik blijf het dan nog frapant vinden dat ik met de XP Pro machine wel Windows Home Server kan benaderen, maar omgekeerd niet. Ik snap ook niet waarom hij de melding dan geeft van "geen terminal server aanwezig/aangetroffen". Ik zal op die XP Pro installatie voor de zekerheid die nieuwste versie installeren en dan hier terug koppelen.

  [quote:4c0b55548b="Phaldmmor"]
  Neem aan dat je wel de ene XP machine met de andere kan overnemen?
  Staat toevallig niet nog een firewall of iets aan op de server die het uitgaande RDP verkeer blokkeerd?
  [/quote:4c0b55548b]
  Dat overnemen gaat wel. Meestal gebruik ik hier TightVNC voor dat ik iets sneller en stabieler vind werken. Firewalls staan er wel op geinstalleerd, maar die heb ik volledig uit staan. Ik heb het ook al geprobeerd zonder firewalls en AV software, dit gaf hetzelfde resultaat.

  [quote:4c0b55548b="Phaldmmor"]
  In Windows 2003 kan je via GP software installeren, deze optie zit bij je policies onder Computer/User Configuration, Software Settings, Software Installation. Je dient dan wel een MSI pakket van je software te hebben (of je kan nog met de oude zap files werken).[/quote:4c0b55548b]
  Ik ben bekend met die msi pakketten. Ik zal de setting eens opzoeken!
 • Remote Desktop werkt nu. Ik durf het gewoon niet te zeggen, maar ik had het ip adres van de XP Pro installatie verkeerd getypt. De 1 moest een 2 zijn. Echt ongelovelijk n00bisch van mij. Ik heb nog nooit gehad dat ik zo lang op een verkeerd ip adres ben blijven hangen. :oops:

  Anyway dat werkt dus naar behoren.

  Het installeren van software via de GP werkt nog niet helemaal. Ik heb een MS Office 2007 Enterprise Edition. Ik heb het word.msi pakket van de CD in een netwerk folder gekopieerd. Vervolgens doe ik het volgende:
  [list:f18455ce51]
  [*:f18455ce51]Ik maak een regel in de gp om een software installatie te doen. (user config)
  [*:f18455ce51]Ik selecteer het word.msi pakket.
  [*:f18455ce51]Ik geef aan dat ik dit assigned wil installeren bij de eerst volgende logon van de user.
  [/list:u:f18455ce51]

  Vervolgens meld ik af en weer aan en wat denk je…..geen office te bekennen op de XP Pro installatie :(

  Hoe kan ik dit oplossen?
 • Fijn te horen dat je RDP probleem hebt opgelost. Soms zijn de problemen zo eenvoudig dat je ze over het hoofd ziet :D

  Je kan eens gpupdate /force op de computer uit te voeren waarop je de installatie van office wil doen, dan haalt deze verplicht de laatste policies op. Verder zou je met behulp van de office resource kit een antwoord file kunnen aanmaken voor je office installatie en daarin de optie meegeven dat hij een log file moet aanmaken, dan kan je zien wat er mis gaat. Weet niet zo uit mijn hoofd of je dat standaard kan meegeven via een grouppolicy, je hebt namelijk ook een parameter die je kan meegeven tijdens de installatie van msi pakket. Je kan het pakket ook eerst eens proberen te installeren met msiexec (intypen bij run en je krijgt een hulp scherm met alle mogelijk opties).
 • [quote:217a8640e8="Phaldmmor"]Je kan eens gpupdate /force op de computer uit te voeren waarop je de installatie van office wil doen, dan haalt deze verplicht de laatste policies op.[/quote:217a8640e8]

  Goede tip! Maar helaas heeft het geen resultaat geboden :(

  [quote:217a8640e8="Phaldmmor"]Verder zou je met behulp van de office resource kit een antwoord file kunnen aanmaken voor je office installatie en daarin de optie meegeven dat hij een log file moet aanmaken, dan kan je zien wat er mis gaat.[/quote:217a8640e8]

  Dit heb ik niet gedaan, maar ik heb wel gelezen dat wanneer je een enterprise editie van MS Office 2007 hebt, dat je daar de msi files in heb zitten om over een netwerk te kunnen installeren. De msi files ben ik dus ook tegengekomen.

  [quote:217a8640e8="Phaldmmor"]Weet niet zo uit mijn hoofd of je dat standaard kan meegeven via een grouppolicy, je hebt namelijk ook een parameter die je kan meegeven tijdens de installatie van msi pakket. Je kan het pakket ook eerst eens proberen te installeren met msiexec (intypen bij run en je krijgt een hulp scherm met alle mogelijk opties).[/quote:217a8640e8]

  Msiexec heb ik ingetypt. Ik krijg idd een hele lijst met parameters te zien. Waar zou ik nu in moeten voeren? De beschrijving is duidelijk.
 • Oke het volgende is gebeurd.

  Ik heb een gpupdate gedaan met een account. Het vernieuwingsbeleid heb ik aangenomen.

  Vervolgens zie ik MSWORDMUI.msi wel in de add/remove programs lijst staan. Ik kan het daar ook verwijderen. Maar als ik het programma MS Word wil gebruiken staat het nergens geinstalleerd.

  Ik kom steeds een stapje dichterbij, maar ik ben er nog net niet:(

  [Edit]
  Remote Desktop heb ik nog even verder uitgediept. Remote Desktop werkt wel van de Windows Home Server naar de Local Administrator account op de XP Pro installatie.
  Remote Desktop werkt niet van de Windows Home Server naar aan aangemaakte user op de server.

  Wat kan hier het probleem zijn?
 • 1) Is Office 'assigned' of 'published' door je GPO?
  2) Heeft de aangemaakte gebruiker op de XP machine een wachtwoord? Dit is namelijk noodzakelijk om onder die naam in te loggen met RDP
 • [quote:84cf7be742="Leo S"]1) Is Office 'assigned' of 'published' door je GPO?[/quote:84cf7be742]
  Ik wil graag assigned doen bij log on. Maar ik heb ook published geprobeerd en dan via software proberen te installeren. Bij geen van beiden zie ik een geinstalleerde word of de optie om hem te installeren.
  [quote:84cf7be742="Leo S"]2) Heeft de aangemaakte gebruiker op de XP machine een wachtwoord? Dit is namelijk noodzakelijk om onder die naam in te loggen met RDP[/quote:84cf7be742]
  Ja de gebruikers naam is test, het ww is "test12".
 • Bij het niet goed werken van een GPO verschijnt er een melding in de event-logs op de server, heb je daar al gekeken of er een melding in staat? Heb je ook de computers of gebruikers in de correcte OU staan (afhankelijk of je 'computer configuration' of 'user configuration' gebruikt in je GPO)?

  Welke foutmelding verschijnt er als je in wil loggen met RDP op de PC?
 • Ik heb nog niet in de event log gekeken.

  Voor de duidelijkheid:
  Probleem 1:
  [list:3e5213ed26]
  [*:3e5213ed26]Ik heb een aparte OU aangemaakt genaamd Test OU.
  [*:3e5213ed26]In deze OU heb ik 1 gebruiker aangemaakt genaamd test met het wachtwoord test12.
  [*:3e5213ed26]Ik heb een default GP aangemaakt waarin ik uitsluitend WordMUI.msi assigned heb toegewezen bij de user configuration. Bij de opties heb ik aangegeven dat ik het softwarepakket bij logon wil laten installeren.
  [*:3e5213ed26]Het pakket WordMUI.msi staat in een gedeelde server map \\skillserver\software\WordMUI.msi.
  [*:3e5213ed26]Wanneer ik met de account test eerst gpupdate /force toepas, vervolgens afmeld en daarna aanmeld zie ik geen resultaat van een geinstalleerd MS Word.
  [/list:u:3e5213ed26]

  Probleem 2:
  [list:3e5213ed26]
  [*:3e5213ed26]Ik heb een aparte OU aangemaakt genaamd Test OU.
  [*:3e5213ed26]In deze OU heb ik 1 gebruiker aangemaakt genaamd test met het wachtwoord test12.
  [*:3e5213ed26]Ik heb een default GP aangemaakt waarin ik uitsluitend WordMUI.msi assigned heb toegewezen.
  [*:3e5213ed26]Het ip van de computer met de account test is 192.168.2.103.
  [*:3e5213ed26]Wanneer ik ping krijg ik antwoord.
  [*:3e5213ed26]Wanneer ik met remote desktops contact maak met 192.168.2.103 op de account test zie ik een korte tijd een wit scherm. Vervolgens krijg ik te zien "disconnected 192.168.2.103". That's it.
  [*:3e5213ed26]Wanneer ik op de computer de lokale administrator account inlog en ik probeer via remote desktops contact te maken met 192.168.2.103, kan ik wel de desktop zien.
  [/list:u:3e5213ed26]

  Ik hoop dat mijn problemen meer verduidelijkt zijn. Indien nodig kan ik morgen enkele screenshots maken van de instellingen.

  EDIT:
  De melding wanneer ik bij test 192.168.2.103 via remote desktop in wil loggen is de volgende: "Het lokale beleid van dit systeem staat u niet toe om u interactief aan te melden."

  Waar kan ik dit in het lokale beleid aanpassen?

  EDIT:
  Opgelost door local security policie aan te passen.
 • Je zou eens het volgende kunnen proberen :

  msiexec /i C:\programma.msi /t C:\transform.mst /q /log C:\installlog.txt

  Je dient hier de paramaters C:\programma.msi en C:\transform.mst te vervangen door je eigen bestanden/locaties.

  Indien je geen mst file hebt (dit is de antwoord file die word gebruikt tijdens de installatie voer dan het volgende uit :

  msiexec /i C:\programma.msi /log C:\installlog.txt

  Als het goed is krijg je dan een log file met daarin het resultaat van de installatie. Mocht er iets mis gaan kan je dat daar terug vinden. De commando's dien je wel uit te voeren op de pc waar je office wilt installeren en je dient ingelogt te zijn. Dit is dus nog niet de automatische installatie, maar je kan dan testen of de installatie op zich goed werkt. Mocht dit het geval zijn, zit er dus iets mis in de configuratie van je GP, mocht er wel iets misgaan tijdens de installatie dan dien je dat eerst op te lossen.


  Neem ook eens een kijkje op de site van Microsoft, daar staat goed uitgelegt hoe al dit soort procedures in zijn werk gaan. Bijvoorbeeld http://www.microsoft.com/events/series/technetoffice.aspx. Het is niet iets wat je even zomaar doet, je zal eerst flink wat tijd in moeten steken om te leren hoe de processen werken, etc zodat je weet waar je moet zoeken als dingen fout lopen. Systeembeheer is voornamelijk 90% lezen en leren en 10% daadwerkelijk uitvoeren van de taak. Zorg ervoor dat je eerste de basis beginselen door en door kent en verdiep je daarna in speciefieke zaken waar je interresse in hebt.
 • Wat gebeurt er als je die WordMUI.msi handmatig opstart vanaf de share?
 • [quote:61ab2af54a="Phaldmmor"]
  Je zou eens het volgende kunnen proberen :
  msiexec /i C:\programma.msi /t C:\transform.mst /q /log C:\installlog.txt[/quote:61ab2af54a]

  Dit heb ik uitgevoerd. De installatie mislukt. Ik heb de volgende logfile:
  [code:1:61ab2af54a]
  === Logging started: 12-11-2007 6:42:11 ===
  Action start 6:42:11: INSTALL.
  Action start 6:42:11: CommonFilesFolder.3643236F_FC70_11D3_A536_0090278A1BB8.
  Action ended 6:42:11: CommonFilesFolder.3643236F_FC70_11D3_A536_0090278A1BB8. Return value 1.
  Action start 6:42:11: ProgramFilesFolder.3643236F_FC70_11D3_A536_0090278A1BB8.
  Action ended 6:42:11: ProgramFilesFolder.3643236F_FC70_11D3_A536_0090278A1BB8. Return value 1.
  Action start 6:42:11: VerifyUnicodeInstallPathNameOk.
  Action ended 6:42:12: VerifyUnicodeInstallPathNameOk. Return value 1.
  Action start 6:42:12: AbortMsi.
  MSI (s) (50!10) [06:42:12:425]: Product: Microsoft Office Word MUI (English) 2007 – Error 1713. Setup cannot install one of the required products for Microsoft Office Word MUI (English) 2007.

  Error 1713. Setup cannot install one of the required products for Microsoft Office Word MUI (English) 2007.
  Action ended 6:42:12: AbortMsi. Return value 3.
  Action ended 6:42:12: INSTALL. Return value 3.
  Property(S): AVAILABLEFREEREG = 8096
  Property(S): CommonFilesFolder.3643236F_FC70_11D3_A536_0090278A1BB8 = C:\Program Files\Common Files\
  Property(S): ProgramFilesFolder.3643236F_FC70_11D3_A536_0090278A1BB8 = C:\Program Files\
  Property(S): SETUPPSSHELPFILEDIR = PSS10R.CHM
  Property(S): SETUPHELPFILEDIR = SETUP.CHM
  Property(S): ProductLanguage = 1033
  Property(S): ProductVersion = 12.0.4518.1014
  Property(S): DiskPrompt = Microsoft Office Word MUI 2007
  Property(S): CommonFilesFolder = C:\Program Files\Common Files\
  Property(S): ProgramFilesFolder = C:\Program Files\
  Property(S): LAUNCHEDBYSETUPEXE = 0
  Property(S): MsiNetAssemblySupport = 2.0.50727.42
  Property(S): Manufacturer = Microsoft Corporation
  Property(S): ProductCode = {90120000-001B-0409-0000-0000000FF1CE}
  Property(S): ProductName = Microsoft Office Word MUI (English) 2007
  Property(S): UpgradeCode = {00120000-001B-0000-0000-0000000FF1CE}
  Property(S): BUILD = 4518_1014\x86\ship\1033\WordMUI
  Property(S): DWLANGUAGE = 1033
  Property(S): INSTALLLANGUAGE = 1033
  Property(S): ProductNameBase = Office
  Property(S): ProductNameNonQualified = Microsoft Office 2007
  Property(S): ProductNameNonQualifiedShort = Office
  Property(S): ProductNameNonVersioned = Microsoft Office
  Property(S): ProductNameQualified = Office Word MUI 2007
  Property(S): ALLUSERS = 1
  Property(S): InstallMode = Complete
  Property(S): INSTALLLEVEL = 75
  Property(S): MModeType = AddRemove
  Property(S): ARPNOMODIFY = 1
  Property(S): SetupExeMetadata = PACKAGE.XML_90001B04090000;SETUP.XML_90001B04090000;BRANDING.XML_1033
  Property(S): ARPSYSTEMCOMPONENT = 1
  Property(S): TSAvailableFreeReg = 16192
  Property(S): SETUPSUPPORTURL = http://support.microsoft.com/?kbid=xxxxxx
  Property(S): ERRORSUPPORTTEXT_RETAIL_DEFAULT_PROBLEM_PRE = If problem persists, contact Microsoft Product Support Services (PSS) for assistance. For information about how to contact PSS, see
  Property(S): ERRORSUPPORTTEXT_RETAIL_DEFAULT_PROBLEM_POST = .
  Property(S): ERRORSUPPORTTEXT_RETAIL_DEFAULT_PERMISSION_PRE = Verify that you have sufficient permissions to access the registry or contact Microsoft Product Support Services (PSS) for assistance. For information about how to contact PSS, see
  Property(S): ERRORSUPPORTTEXT_RETAIL_DEFAULT_PERMISSION_POST = .
  Property(S): ERRORSUPPORTTEXT_RETAIL_DEFAULT_PRE = Contact Microsoft Product Support Services (PSS) for assistance. For information about how to contact PSS, see
  Property(S): ERRORSUPPORTTEXT_RETAIL_DEFAULT_POST = .
  Property(S): ERRORSUPPORTTEXT_OEM_DEFAULT = Contact your computer manufacturer's product support for assistance.
  Property(S): ERRORSUPPORTTEXT_OEM_DEFAULT_PERMISSION = Verify that you have sufficient permissions to access the registry or contact your computer manufacturer's product support for assistance.
  Property(S): ERRORSUPPORTTEXT_OEM_DEFAULT_PROBLEM = If problem persists, contact your computer manufacturer's product support for assistance.
  Property(S): AdminProperties = ARPSYSTEMCOMPONENT
  Property(S): SecureCustomProperties = DIAGNOSE;DWLANGUAGE;ERRORSUPPORTTEXT;LAUNCHEDBYSETUPEXE;LOGVERBOSE;PIDKEY;SETUPHELPFILEDIR;SETUPINTLDLLDIRECTORY;SETUPPSSHELPFILEDIR;SETUPSUPPORTURL
  Property(S): MsiHiddenProperties = PIDKEY
  Property(S): PackageCode = {91EE5121-2A63-4B0F-8E1E-79515EE8B0E6}
  Property(S): ProductState = -1
  Property(S): PackagecodeChanging = 1
  Property(S): CURRENTDIRECTORY = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM
  Property(S): CLIENTUILEVEL = 3
  Property(S): CLIENTPROCESSID = 1864
  Property(S): VersionDatabase = 200
  Property(S): VersionMsi = 3.01
  Property(S): VersionNT = 501
  Property(S): WindowsBuild = 2600
  Property(S): ServicePackLevel = 2
  Property(S): ServicePackLevelMinor = 0
  Property(S): MsiNTProductType = 1
  Property(S): WindowsFolder = C:\WINDOWS\
  Property(S): WindowsVolume = C:\
  Property(S): SystemFolder = C:\WINDOWS\system32\
  Property(S): System16Folder = C:\WINDOWS\system\
  Property(S): RemoteAdminTS = 1
  Property(S): TempFolder = C:\DOCUME~1\TEST~1.SKI\LOCALS~1\Temp\
  Property(S): AppDataFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Application Data\
  Property(S): FavoritesFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Favorieten\
  Property(S): NetHoodFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\NetHood\
  Property(S): PersonalFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Mijn documenten\
  Property(S): PrintHoodFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Netwerkprinteromgeving\
  Property(S): RecentFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Onlangs geopend\
  Property(S): SendToFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\SendTo\
  Property(S): TemplateFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Sjablonen\
  Property(S): CommonAppDataFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\
  Property(S): LocalAppDataFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Local Settings\Application Data\
  Property(S): MyPicturesFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen\
  Property(S): AdminToolsFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programma's\Systeembeheer\
  Property(S): StartupFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programma's\Opstarten\
  Property(S): ProgramMenuFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programma's\
  Property(S): StartMenuFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\
  Property(S): DesktopFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Bureaublad\
  Property(S): FontsFolder = C:\WINDOWS\Fonts\
  Property(S): GPTSupport = 1
  Property(S): OLEAdvtSupport = 1
  Property(S): ShellAdvtSupport = 1
  Property(S): Intel = 15
  Property(S): PhysicalMemory = 385
  Property(S): VirtualMemory = 1429
  Property(S): AdminUser = 1
  Property(S): LogonUser = test
  Property(S): UserSID = S-1-5-21-3113414722-502930679-586255869-1131
  Property(S): UserLanguageID = 1043
  Property(S): ComputerName = XP-PRO-VM
  Property(S): SystemLanguageID = 1043
  Property(S): ScreenX = 912
  Property(S): ScreenY = 600
  Property(S): CaptionHeight = 26
  Property(S): BorderTop = 1
  Property(S): BorderSide = 1
  Property(S): TextHeight = 16
  Property(S): ColorBits = 32
  Property(S): TTCSupport = 1
  Property(S): Time = 6:42:12
  Property(S): Date = 12-11-2007
  Property(S): MsiWin32AssemblySupport = 5.1.2600.3019
  Property(S): RedirectedDllSupport = 2
  Property(S): Privileged = 1
  Property(S): USERNAME = $KILL XP
  Property(S): DATABASE = C:\WINDOWS\Installer\6b9ed.msi
  Property(S): OriginalDatabase = C:\WordMUI.msi
  Property(S): UILevel = 2
  Property(S): ACTION = INSTALL
  MSI (s) (50:BC) [06:42:12:625]: Product: Microsoft Office Word MUI (English) 2007 – Installation operation failed.

  === Logging stopped: 12-11-2007 6:42:12 ===
  [/code:1:61ab2af54a]

  [quote:61ab2af54a="Phaldmmor"]
  Indien je geen mst file hebt (dit is de antwoord file die word gebruikt tijdens de installatie voer dan het volgende uit :

  msiexec /i C:\programma.msi /log C:\installlog.txt
  [/quote:61ab2af54a]

  Ook dit heb ik geprobeerd voor de zekerheid. Ik krijg de volgende melding in beeld:

  [img:61ab2af54a]http://i53.photobucket.com/albums/g41/SKILLPHOTO/MagicalSnap-200711120645-001.jpg[/img:61ab2af54a]

  En ik krijg de volgende log file:
  [code:1:61ab2af54a]
  === Logging started: 12-11-2007 6:45:13 ===
  Action 6:45:13: INSTALL.
  Action start 6:45:13: INSTALL.
  === Logging started: 12-11-2007 6:45:14 ===
  Action start 6:45:14: INSTALL.
  Action start 6:45:14: CommonFilesFolder.3643236F_FC70_11D3_A536_0090278A1BB8.
  Action ended 6:45:14: CommonFilesFolder.3643236F_FC70_11D3_A536_0090278A1BB8. Return value 1.
  Action start 6:45:14: ProgramFilesFolder.3643236F_FC70_11D3_A536_0090278A1BB8.
  Action ended 6:45:14: ProgramFilesFolder.3643236F_FC70_11D3_A536_0090278A1BB8. Return value 1.
  Action start 6:45:14: VerifyUnicodeInstallPathNameOk.
  Action ended 6:45:14: VerifyUnicodeInstallPathNameOk. Return value 1.
  Action start 6:45:14: AbortMsi.
  Error 1713. Setup cannot install one of the required products for Microsoft Office Word MUI (English) 2007.
  MSI (s) (50!E4) [06:47:25:976]: Product: Microsoft Office Word MUI (English) 2007 – Error 1713. Setup cannot install one of the required products for Microsoft Office Word MUI (English) 2007.

  Action ended 6:47:25: AbortMsi. Return value 3.
  Action ended 6:47:25: INSTALL. Return value 3.
  Property(S): AVAILABLEFREEREG = 8096
  Property(S): CommonFilesFolder.3643236F_FC70_11D3_A536_0090278A1BB8 = C:\Program Files\Common Files\
  Property(S): ProgramFilesFolder.3643236F_FC70_11D3_A536_0090278A1BB8 = C:\Program Files\
  Property(S): SETUPPSSHELPFILEDIR = PSS10R.CHM
  Property(S): SETUPHELPFILEDIR = SETUP.CHM
  Property(S): ProductLanguage = 1033
  Property(S): ProductVersion = 12.0.4518.1014
  Property(S): DiskPrompt = Microsoft Office Word MUI 2007
  Property(S): CommonFilesFolder = C:\Program Files\Common Files\
  Property(S): ProgramFilesFolder = C:\Program Files\
  Property(S): LAUNCHEDBYSETUPEXE = 0
  Property(S): MsiNetAssemblySupport = 2.0.50727.42
  Property(S): Manufacturer = Microsoft Corporation
  Property(S): ProductCode = {90120000-001B-0409-0000-0000000FF1CE}
  Property(S): ProductName = Microsoft Office Word MUI (English) 2007
  Property(S): UpgradeCode = {00120000-001B-0000-0000-0000000FF1CE}
  Property(S): BUILD = 4518_1014\x86\ship\1033\WordMUI
  Property(S): DWLANGUAGE = 1033
  Property(S): INSTALLLANGUAGE = 1033
  Property(S): ProductNameBase = Office
  Property(S): ProductNameNonQualified = Microsoft Office 2007
  Property(S): ProductNameNonQualifiedShort = Office
  Property(S): ProductNameNonVersioned = Microsoft Office
  Property(S): ProductNameQualified = Office Word MUI 2007
  Property(S): ALLUSERS = 1
  Property(S): InstallMode = Complete
  Property(S): INSTALLLEVEL = 75
  Property(S): MModeType = AddRemove
  Property(S): ARPNOMODIFY = 1
  Property(S): SetupExeMetadata = PACKAGE.XML_90001B04090000;SETUP.XML_90001B04090000;BRANDING.XML_1033
  Property(S): ARPSYSTEMCOMPONENT = 1
  Property(S): TSAvailableFreeReg = 16192
  Property(S): SETUPSUPPORTURL = http://support.microsoft.com/?kbid=xxxxxx
  Property(S): ERRORSUPPORTTEXT_RETAIL_DEFAULT_PROBLEM_PRE = If problem persists, contact Microsoft Product Support Services (PSS) for assistance. For information about how to contact PSS, see
  Property(S): ERRORSUPPORTTEXT_RETAIL_DEFAULT_PROBLEM_POST = .
  Property(S): ERRORSUPPORTTEXT_RETAIL_DEFAULT_PERMISSION_PRE = Verify that you have sufficient permissions to access the registry or contact Microsoft Product Support Services (PSS) for assistance. For information about how to contact PSS, see
  Property(S): ERRORSUPPORTTEXT_RETAIL_DEFAULT_PERMISSION_POST = .
  Property(S): ERRORSUPPORTTEXT_RETAIL_DEFAULT_PRE = Contact Microsoft Product Support Services (PSS) for assistance. For information about how to contact PSS, see
  Property(S): ERRORSUPPORTTEXT_RETAIL_DEFAULT_POST = .
  Property(S): ERRORSUPPORTTEXT_OEM_DEFAULT = Contact your computer manufacturer's product support for assistance.
  Property(S): ERRORSUPPORTTEXT_OEM_DEFAULT_PERMISSION = Verify that you have sufficient permissions to access the registry or contact your computer manufacturer's product support for assistance.
  Property(S): ERRORSUPPORTTEXT_OEM_DEFAULT_PROBLEM = If problem persists, contact your computer manufacturer's product support for assistance.
  Property(S): AdminProperties = ARPSYSTEMCOMPONENT
  Property(S): SecureCustomProperties = DIAGNOSE;DWLANGUAGE;ERRORSUPPORTTEXT;LAUNCHEDBYSETUPEXE;LOGVERBOSE;PIDKEY;SETUPHELPFILEDIR;SETUPINTLDLLDIRECTORY;SETUPPSSHELPFILEDIR;SETUPSUPPORTURL
  Property(S): MsiHiddenProperties = PIDKEY
  Property(S): PackageCode = {91EE5121-2A63-4B0F-8E1E-79515EE8B0E6}
  Property(S): ProductState = -1
  Property(S): PackagecodeChanging = 1
  Property(S): CURRENTDIRECTORY = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM
  Property(S): CLIENTUILEVEL = 0
  Property(S): CLIENTPROCESSID = 868
  Property(S): USERNAME = $KILL XP
  Property(S): VersionDatabase = 200
  Property(S): ACTION = INSTALL
  Property(S): VersionMsi = 3.01
  Property(S): VersionNT = 501
  Property(S): WindowsBuild = 2600
  Property(S): ServicePackLevel = 2
  Property(S): ServicePackLevelMinor = 0
  Property(S): MsiNTProductType = 1
  Property(S): WindowsFolder = C:\WINDOWS\
  Property(S): WindowsVolume = C:\
  Property(S): SystemFolder = C:\WINDOWS\system32\
  Property(S): System16Folder = C:\WINDOWS\system\
  Property(S): RemoteAdminTS = 1
  Property(S): TempFolder = C:\DOCUME~1\TEST~1.SKI\LOCALS~1\Temp\
  Property(S): AppDataFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Application Data\
  Property(S): FavoritesFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Favorieten\
  Property(S): NetHoodFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\NetHood\
  Property(S): PersonalFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Mijn documenten\
  Property(S): PrintHoodFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Netwerkprinteromgeving\
  Property(S): RecentFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Onlangs geopend\
  Property(S): SendToFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\SendTo\
  Property(S): TemplateFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Sjablonen\
  Property(S): CommonAppDataFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\
  Property(S): LocalAppDataFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Local Settings\Application Data\
  Property(S): MyPicturesFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen\
  Property(S): AdminToolsFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programma's\Systeembeheer\
  Property(S): StartupFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programma's\Opstarten\
  Property(S): ProgramMenuFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programma's\
  Property(S): StartMenuFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\
  Property(S): DesktopFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Bureaublad\
  Property(S): FontsFolder = C:\WINDOWS\Fonts\
  Property(S): GPTSupport = 1
  Property(S): OLEAdvtSupport = 1
  Property(S): ShellAdvtSupport = 1
  Property(S): Intel = 15
  Property(S): PhysicalMemory = 385
  Property(S): VirtualMemory = 1427
  Property(S): AdminUser = 1
  Property(S): LogonUser = test
  Property(S): UserSID = S-1-5-21-3113414722-502930679-586255869-1131
  Property(S): UserLanguageID = 1043
  Property(S): ComputerName = XP-PRO-VM
  Property(S): SystemLanguageID = 1043
  Property(S): ScreenX = 912
  Property(S): ScreenY = 600
  Property(S): CaptionHeight = 26
  Property(S): BorderTop = 1
  Property(S): BorderSide = 1
  Property(S): TextHeight = 16
  Property(S): ColorBits = 32
  Property(S): TTCSupport = 1
  Property(S): Time = 6:47:26
  Property(S): Date = 12-11-2007
  Property(S): MsiWin32AssemblySupport = 5.1.2600.3019
  Property(S): RedirectedDllSupport = 2
  Property(S): Privileged = 1
  Property(S): DATABASE = C:\WINDOWS\Installer\6b9ee.msi
  Property(S): OriginalDatabase = C:\WordMUI.msi
  Property(S): UILevel = 5
  Action ended 6:47:26: INSTALL. Return value 3.
  Property(C): AVAILABLEFREEREG = 8096
  Property(C): SETUPPSSHELPFILEDIR = PSS10R.CHM
  Property(C): SETUPHELPFILEDIR = SETUP.CHM
  Property(C): ProductLanguage = 1033
  Property(C): ProductVersion = 12.0.4518.1014
  Property(C): DiskPrompt = Microsoft Office Word MUI 2007
  Property(C): SourceDir = C:\
  Property(C): CommonFilesFolder = C:\Program Files\Common Files\
  Property(C): ProgramFilesFolder = C:\Program Files\
  Property(C): LAUNCHEDBYSETUPEXE = 0
  Property(C): MsiNetAssemblySupport = 2.0.50727.42
  Property(C): Manufacturer = Microsoft Corporation
  Property(C): ProductCode = {90120000-001B-0409-0000-0000000FF1CE}
  Property(C): ProductName = Microsoft Office Word MUI (English) 2007
  Property(C): UpgradeCode = {00120000-001B-0000-0000-0000000FF1CE}
  Property(C): BUILD = 4518_1014\x86\ship\1033\WordMUI
  Property(C): DWLANGUAGE = 1033
  Property(C): INSTALLLANGUAGE = 1033
  Property(C): ProductNameBase = Office
  Property(C): ProductNameNonQualified = Microsoft Office 2007
  Property(C): ProductNameNonQualifiedShort = Office
  Property(C): ProductNameNonVersioned = Microsoft Office
  Property(C): ProductNameQualified = Office Word MUI 2007
  Property(C): ALLUSERS = 1
  Property(C): InstallMode = Complete
  Property(C): INSTALLLEVEL = 75
  Property(C): MModeType = AddRemove
  Property(C): ARPNOMODIFY = 1
  Property(C): SetupExeMetadata = PACKAGE.XML_90001B04090000;SETUP.XML_90001B04090000;BRANDING.XML_1033
  Property(C): ARPSYSTEMCOMPONENT = 1
  Property(C): TSAvailableFreeReg = 16192
  Property(C): SETUPSUPPORTURL = http://support.microsoft.com/?kbid=xxxxxx
  Property(C): ERRORSUPPORTTEXT_RETAIL_DEFAULT_PROBLEM_PRE = If problem persists, contact Microsoft Product Support Services (PSS) for assistance. For information about how to contact PSS, see
  Property(C): ERRORSUPPORTTEXT_RETAIL_DEFAULT_PROBLEM_POST = .
  Property(C): ERRORSUPPORTTEXT_RETAIL_DEFAULT_PERMISSION_PRE = Verify that you have sufficient permissions to access the registry or contact Microsoft Product Support Services (PSS) for assistance. For information about how to contact PSS, see
  Property(C): ERRORSUPPORTTEXT_RETAIL_DEFAULT_PERMISSION_POST = .
  Property(C): ERRORSUPPORTTEXT_RETAIL_DEFAULT_PRE = Contact Microsoft Product Support Services (PSS) for assistance. For information about how to contact PSS, see
  Property(C): ERRORSUPPORTTEXT_RETAIL_DEFAULT_POST = .
  Property(C): ERRORSUPPORTTEXT_OEM_DEFAULT = Contact your computer manufacturer's product support for assistance.
  Property(C): ERRORSUPPORTTEXT_OEM_DEFAULT_PERMISSION = Verify that you have sufficient permissions to access the registry or contact your computer manufacturer's product support for assistance.
  Property(C): ERRORSUPPORTTEXT_OEM_DEFAULT_PROBLEM = If problem persists, contact your computer manufacturer's product support for assistance.
  Property(C): AdminProperties = ARPSYSTEMCOMPONENT
  Property(C): SecureCustomProperties = DIAGNOSE;DWLANGUAGE;ERRORSUPPORTTEXT;LAUNCHEDBYSETUPEXE;LOGVERBOSE;PIDKEY;SETUPHELPFILEDIR;SETUPINTLDLLDIRECTORY;SETUPPSSHELPFILEDIR;SETUPSUPPORTURL
  Property(C): MsiHiddenProperties = PIDKEY
  Property(C): PackageCode = {91EE5121-2A63-4B0F-8E1E-79515EE8B0E6}
  Property(C): ProductState = -1
  Property(C): PackagecodeChanging = 1
  Property(C): CURRENTDIRECTORY = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM
  Property(C): CLIENTUILEVEL = 0
  Property(C): CLIENTPROCESSID = 868
  Property(C): VersionDatabase = 200
  Property(C): VersionMsi = 3.01
  Property(C): VersionNT = 501
  Property(C): WindowsBuild = 2600
  Property(C): ServicePackLevel = 2
  Property(C): ServicePackLevelMinor = 0
  Property(C): MsiNTProductType = 1
  Property(C): WindowsFolder = C:\WINDOWS\
  Property(C): WindowsVolume = C:\
  Property(C): SystemFolder = C:\WINDOWS\system32\
  Property(C): System16Folder = C:\WINDOWS\system\
  Property(C): RemoteAdminTS = 1
  Property(C): TempFolder = C:\DOCUME~1\TEST~1.SKI\LOCALS~1\Temp\
  Property(C): AppDataFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Application Data\
  Property(C): FavoritesFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Favorieten\
  Property(C): NetHoodFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\NetHood\
  Property(C): PersonalFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Mijn documenten\
  Property(C): PrintHoodFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Netwerkprinteromgeving\
  Property(C): RecentFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Onlangs geopend\
  Property(C): SendToFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\SendTo\
  Property(C): TemplateFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Sjablonen\
  Property(C): CommonAppDataFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\
  Property(C): LocalAppDataFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Local Settings\Application Data\
  Property(C): MyPicturesFolder = C:\Documents and Settings\test.SKILLDOM\Mijn documenten\Mijn afbeeldingen\
  Property(C): AdminToolsFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programma's\Systeembeheer\
  Property(C): StartupFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programma's\Opstarten\
  Property(C): ProgramMenuFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programma's\
  Property(C): StartMenuFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\
  Property(C): DesktopFolder = C:\Documents and Settings\All Users\Bureaublad\
  Property(C): FontsFolder = C:\WINDOWS\Fonts\
  Property(C): GPTSupport = 1
  Property(C): OLEAdvtSupport = 1
  Property(C): ShellAdvtSupport = 1
  Property(C): Intel = 15
  Property(C): PhysicalMemory = 385
  Property(C): VirtualMemory = 1427
  Property(C): AdminUser = 1
  Property(C): LogonUser = test
  Property(C): UserSID = S-1-5-21-3113414722-502930679-586255869-1131
  Property(C): UserLanguageID = 1043
  Property(C): ComputerName = XP-PRO-VM
  Property(C): SystemLanguageID = 1043
  Property(C): ScreenX = 912
  Property(C): ScreenY = 600
  Property(C): CaptionHeight = 26
  Property(C): BorderTop = 1
  Property(C): BorderSide = 1
  Property(C): TextHeight = 16
  Property(C): ColorBits = 32
  Property(C): TTCSupport = 1
  Property(C): Time = 6:47:26
  Property(C): Date = 12-11-2007
  Property(C): MsiWin32AssemblySupport = 5.1.2600.3019
  Property(C): RedirectedDllSupport = 2
  Property(C): Privileged = 1
  Property(C): USERNAME = $KILL XP
  Property(C): DATABASE = C:\DOCUME~1\TEST~1.SKI\LOCALS~1\Temp\9831a.msi
  Property(C): OriginalDatabase = C:\WordMUI.msi
  Property(C): SOURCEDIR = C:\
  Property(C): VersionHandler = 3.01
  Property(C): ACTION = INSTALL
  Property(C): UILevel = 5
  === Logging stopped: 12-11-2007 6:47:26 ===
  MSI (c) (64:28) [06:47:26:336]: Product: Microsoft Office Word MUI (English) 2007
  [/code:1:61ab2af54a]

  [quote:61ab2af54a="Phaldmmor"]
  Neem ook eens een kijkje op de site van Microsoft, daar staat goed uitgelegt hoe al dit soort procedures in zijn werk gaan. Bijvoorbeeld http://www.microsoft.com/events/series/technetoffice.aspx.
  [/quote:61ab2af54a]

  Hier heb ik gisteren een kijkje proberen te nemen. De sites was echter niet bereikbaar.

  [quote:61ab2af54a="Phaldmmor"]
  Het is niet iets wat je even zomaar doet, je zal eerst flink wat tijd in moeten steken om te leren hoe de processen werken, etc zodat je weet waar je moet zoeken als dingen fout lopen. Systeembeheer is voornamelijk 90% lezen en leren en 10% daadwerkelijk uitvoeren van de taak. Zorg ervoor dat je eerste de basis beginselen door en door kent en verdiep je daarna in speciefieke zaken waar je interresse in hebt.
  [/quote:61ab2af54a]

  Noted, ik ben bereid om er tijd in te stoppen. Vanuit mijn werk ben ik bekend met het maken van werkgroepen, aanleggen van netwerken, hardware reparaties, software reparaties, websitebeheer en verkoop van computers, computeronderdelen en randapparatuur. Het maken van een domein is iets waar ik mij zeer graag in wil verdiepen.

  [quote:61ab2af54a="Leo S"]
  Wat gebeurt er als je die WordMUI.msi handmatig opstart vanaf de share?
  [/quote:61ab2af54a]

  Dan krijg ik de volgende melding:

  [img:61ab2af54a]http://i53.photobucket.com/albums/g41/SKILLPHOTO/MagicalSnap-200711120645-001.jpg[/img:61ab2af54a]

  Deze melding krijg ik wanneer ik zowel met mijn account "test" opstart als wanneer ik met de domeinuser "administrator" opstart. Blijkbaar kan ik geen msi file uitvoeren met de local admin, de domein admin en de user test.

  Ik ben eens gaan zoeken waarom dit niet zou lukken en waarom ik steeds fout 1713 krijg. Op [size=7:61ab2af54a]
 • http://www.appdeploy.com/msierrors/detail.asp?id=152

  Lijkt erop dat een voorgaande installatie roet in het eten gooit. Als je de office resource kit download en installeert op de pc kan je daar ergens een clean up utility vinden die je pc grondig controleert op achtergebleven onderdelen van voorgaande office installaties.

  Resource kit kan je hier downloaden

  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=4bb7cb10-a6e5-4334-8925-3bcf308cfbaf&displaylang=en
 • [quote:31e04d3a52="Phaldmmor"]http://www.appdeploy.com/msierrors/detail.asp?id=152

  Lijkt erop dat een voorgaande installatie roet in het eten gooit. Als je de office resource kit download en installeert op de pc kan je daar ergens een clean up utility vinden die je pc grondig controleert op achtergebleven onderdelen van voorgaande office installaties.
  [/quote:31e04d3a52]
  In je bron staat volgens mij dat je geen msi file los kunt runnen van Office 2007. De clean up tool staat hier wel aangegeven, maar er staat toch niet dat dat een oplossing biedt? Zou het dan helpen om de clean up tool te draaien?
  [quote:31e04d3a52="Phaldmmor"]
  Resource kit kan je hier downloaden

  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=4bb7cb10-a6e5-4334-8925-3bcf308cfbaf&displaylang=en[/quote:31e04d3a52]

  Dit is de resourcekit van office 2003. Daar heb ik nu geen problemen mee. Office 2003 heeft er tot vanochtend nooit opgestaan. Ik heb tot die tijd altijd uitsluitend Office 2007 gedraaid. Moet ik niet een resourcekit voor Office 2007 hebben?
 • Office 2003 kan via het msi pakket totaal worden geinstalleerd.

  De deploymentkit voor Office 2003 werkt perfect om instellingen en componenten via een mst file de deployen! Een zeer duidelijke en uitgebreide beschrijving incl. screenshots kun je [b:c0f95d788f][size=7:c0f95d788f]
 • Heb zelf nog geen ervaring met uitrollen van office 2007, maar de resource kit kan je online vinden. Hierin staat ook omschreven hoe je office kan installeren via GP.

  http://technet2.microsoft.com/Office/en-us/library/9df1c7d2-30a9-47bb-a3b2-5166b394fbf51033.mspx?mfr=true

  http://technet2.microsoft.com/Office/en-us/library/efd0ee45-9605-42d3-9798-3b698fff3e081033.mspx?mfr=true

  De melding van de setup.exe geld ook trouwens ook voor office 2003 in bepaalde omstandigheden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.