Vraag & Antwoord

Servers

linux home server http ftp dyndns streaming torrents mp 3

Anoniem
darksync
4 antwoorden
 • Hallo allemaal
  Ik heb hier thuis 5 pcs staan allemaal op een wired netwerk
  waaronder een paar voor de kids.

  Ik heb een p4 2.66 700 ram 320 hd is die om te beginnen zwaar genoeg ?

  Ik zou willen kiezen tussen open suse of ubuntu ?

  Dan zou ik graag het volgende op de server hebben

  Om vanop alle windows pcs mp3 en video bestanden te luisteren en bekijken via de server.

  Server als centrale opslag plaats als ook dvd rom

  Heb ik streaming nodig als de kids bvb een film willen bekijken die op de server staat

  Dan wil ik nog dyndns zodat ik kan inloggen van op afstand met ssh of vnc

  Ook zou ik graag een http server hebben met de mogilijkheid dat de kinden bv bestanden kunnen uploaden ik weet dat dit kan met ftp maar is nogal moeilijk voor de kids.

  Ik zou willen dat ze hun home dir kunnen zien en er dingen naar uploaden
  zal best met ssl zijn zekers ?

  Dan wil ik natuurlijk nog bittorrents ok kunnen downen :)

  En mischien nog de wake up on lan ik zou graag willen zoweinig mogelijk stroom verbruiken wat zijn de mogelijk heden kan ik de server van op afstand aan steken of komt die uit standby modus ofzo ?

  dan had ik graag nog myth tv ofzo geinstaleerd zodanig dat ik kan openemen en mischien tv streamen naar andere 1pc ??

  :))

  Ik heb al ubuntu en suse installed samba en http werkt ook


  Ik ben dus op zoek naar een volledige how to of project om een media server op te zetten
  :)
 • Ik moest je bericht een aantal keren doorlezen om te begrijpen wat je nou wilt en bedoeld. Wijzig je bericht om het leesbaar te maken met wat hoofdletters en leestekens op de juiste plek.

  Voor de taken die je het beessie wil geven is je hardware wat te krap. Om te beginnen meer RAM (1 GB minimaal) en die harde schijf zal nu nog wel voldoen, maar de ruimte is heel snel op. Zoek een extra schijf, min 500 GB. De basis van Ubuntu is Debian en die heeft een zeer verdiende reputatie als stabiel ("The only way to move Debian is to nuke it and even that isn't garuanteed" ;)) dus Ubuntu heeft een duidelijke voorkeur. Da's persoonlijk trouwens ;)

  Voor streaming heb je Icecast nodig (een Shoutcast-achtige, maar dan gratis). Niet eenvoudig te configureren, want mega uitgebreid…

  Op afstand inloggen, bedoel je van buiten je eigen huis? Niet doen, je hebt er de nodige kennis nog niet voor. Komt later wel, voorlopig laten rusten. Remote login vanaf je eigen netwerk gaat prima met ssh.

  Via een webpagina uploaden kan, maar is best ingewikkeld voor een beginner. Leer eerst de basis en maak een website voor jezelf. Je zult oa met formulieren en scripts moeten gaan werken. Ook hier: zorg dat je er van buiten niet bij kunt.

  Torrents ophalen is vrij makkelijk op te zetten, maar vreet ruimte en ook hier: alleen opstarten vanuit je eigen netwerk, niet van buiten!

  WoL is ook weer een stapje te ver voor nu. Zorg eerst dat alles werkt, daarna kun je gaan denken aan de moeilijkere dingen.

  MythTV is een resource-vreter. Advies: maak daar een eigen servertje voor. Zet je MythTV ook op je Icecast servertje (met alles wat er nog bij moet komen) zal alles niet meer lekker draaien.
 • Ja sorry ik wil nogal veel hehe :)
  mischien ff bij het begin beginnen dan .

  voor de mp3 en divx files is samba goed genoeg ?
  Kan ik dan mijn dvd speler van de server bvb delen zodat mijn kids boven naar een film kunnen kijken ?
  Zijn er processors ofzo die je aanraad die minder verbruiken ?

  :D
  bedankt allesinds voor de reply
  Ik ben zeer geintreseerd in linux maar het is wel nie makkelijk
 • Samba is alleen om files te delen, niet voor streaming. Als dat is wat je wilt, is Samba voldoende ja. Je kids kunnen dan hun muziek en films op de server zetten en zo met elkaar delen. Ze gaan daarvoor naar de server en slepen het bestand van de netwerkmap naar hun eigen computer. Windows doet de rest (aka het kopiëren).

  In principe kun je via Samba ook een dvd speler delen, maar da's niet eenvoudig en zeker ongebruikelijk. Mijn advies: niet aan beginnen voor je Samba en Linux goed kent.

  Mbt je hardware: als je RAM en hardeschijf ruimte toevoegd is de machine verder OK. Ga je echt voor energie-zuinig, bouw dan een nieuwe server met een VIA Epia mobo. Niet zo goedkoop, maar de proc zit er al op en je hoeft alleen maar geheugen en opslag aan te sluiten (en het zaakje in een behuizing+voeding zetten natuurlijk :P) Alternatief is de 65W versie van AMD in hun AM2 proc's. Ook hier: je bouwt een compleet nieuw systeem, met mobo, proc, RAM en hardeschijf. Reken op minstens €250-300 voor een nieuw systeem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.