Vraag & Antwoord

Servers

Automatische RPD

Anoniem
slopen
5 antwoorden
 • hallo,

  Ik zoek een script of programma, die bij het opstarten van de computer direct connect naar de terminal server…En de rpd niet kan afsluiten…

  bv als de gebruiker de computer opstart, krijgt die een scherm waarmee die moet inloggen via rdp…
 • Verbinding instellen met "remote desktop", deze verbinding opslaan en in de startup-groep gooien?

  Maar dat zal je niet bedoelen, te simpel :wink:
 • [quote:40c4ab46e4="Venzent"]Verbinding instellen met "remote desktop", deze verbinding opslaan en in de startup-groep gooien?

  Maar dat zal je niet bedoelen, te simpel :wink:[/quote:40c4ab46e4]

  Dat weet ik, maar dat kan je weer afsluiten en lokaal werken :D
 • Volgens mij kan dat inderdaad altijd, waarschijnlijk zal je met Citrix wel kunnen bereiken wat jij wilt (icm de ICA client)
 • Het is waarschijnlijk niet helemaal wat je zoekt, maar je zou eens een kijkje kunnen nemen naar WindowsSteadyState. http://www.microsoft.com/belux/nl/windows/products/winfamily/sharedaccess/whatis/default.mspx

  Dit programma maak het mogelijk een computer helemaal op slot te zetten en alleen die opties te activeren die jij wilt. Ik heb het al eens toegepast en werkt super goed en makkelijk. Je kan dit per gebruiker instellen, dus de ene gebruiker kan bijvoorbeeld maar 1 programma opstarten en verder helemaal niets (zelfs niet de c-schijf benaderen, etc) en een andere gebruiker kan volledige toegang geven tot de desktop. Wij passen dit toe in cursus-lokalen van ons bedrijf. De desktops zijn helemaal dit gespijkerd en cursisten kunnen via het startmenu een VM starten waarbij ze volledige toegang krijgen tot de desktop van de VM en de cursus kunnen volgen. Mocht een cursist de VM omzeep helpen, zetten we nieuw kopietje terug en klaar is kees. Het startmenu staat centraal op het netwerk, dus is eenvoudig in een keer aan te passen voor alle computers.

  Een andere toepassing is op onze cursus laptops, zodra deze opstart logt de computer automatisch in en word er gelijk een VM gestart. De meeste mensen hebben vervolgens niet eens door dat ze op een VM aan het werk zijn, want ze krijgen gewoon een mooie desktop voorgeschoteld :lol:

  Als je dus bovenstaand programma installeerd, je de computer automatisch laat inloggen en dan doorverwijst naar je TS dan zullen de meest dat niet eens door hebben. Als je dan op je TS ook nog alle afsluitknoppen verbergt, op de computer de CTRL-ALT-DEL opties, etc uitgeschakeld, dan kan iemand nergens meer bij op de lokale computer en ook de RDP sessie dus niet uitschakelen :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.